Anlık Bildirim

Qualcomm 48 çekirdekli 10nm işlemcisini gösterdi

Qualcomm 10nm üretim sürecine hazırlıklarını 48 çekirdekli server işlemcisini gösterek tanıttı. ARM tabanlı Falkor 10nm işlemcisi Centriq 2400 ailesinden olacak.
İşlemci üretiminde daha çok çekirdek, daha yüksek frekanslar, daha düşük güç tüketimi, daha gelişmiş üretim teknikleri görmeye son dönemde oldukça aşinayız. Qualcomm da gelecek planlarını anlattığı sunumunda 10nm çalışmalarını da anlattı.

Serverlar için yeni bir dönem

Server tarafında bir süredir ARM tabanlı SoC'ler gündemdeydi ve hatta birkaç girişim de yapılmıştı ancak bu alanda ciddi yatırımlar yeni yeni gün yüzüne çıkıyor. ARM işlemcilerin güncel teknolojileri desteklemesi, güçlenmesi ve enerji verimlilikleri gibi sebeplerle server tarafında da daha albenili olmaya başlamaları ile bu alan büyümeye başladı.
Qualcomm gelecek planlarını anlattığı bir sunumunda 10nm üretim geometrisine sahip Centriq 2400 ailesinden 48 çekirdekli yeni işlemcisini de gösterdi. Serverları hedef alan yeni işlemci yüksek enerji verimliliği ile dikkat çekiyor. Bu işlemcilerin serverları hedef alması sebebiyle ev ve oyun için ARM tabanlı işlemci bekleyenleri üzecek olsa da yüksek enerji verimliliği sebebiyle bazı online hizmetleri hızlandırması ve/veya ucuzlatması oldukça olası gözüküyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5713 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim