Anlık Bildirim

Qualcomm yeni bir benchmark standardının geliştirilmesine destek veriyor

Qualcomm yeni bir benchmark standardının geliştirilmesine destek veriyor

Günümüzde mobil cihazların gücünü ortaya koymak adına sentetik test de denilen benchmark yazılımları oldukça popüler ve tüketici ilgisini çekmek konusunda sıkça başvurulan bir yol haline geldi.

Ancak benchmark testlerinin kolay manipüle edilme ihtimali ve bazı işlemci ailelerine öncelik verme gibi iddialar nedeniyle yongaseti tasarımcılarını çok da memnun etmiyor. 

Bu bakımdan Berkeley Tasarım Teknolojileri firması - BDTI, yeni ve bağımsız bir kullanıcı tecrübesi oranlaması sunacak çalışmalar yapıyor. Hali hazırdaki mobil benchmark yazılımlarının gerçek kullanıcı tecrübesini ölçemediğine inanan BDTI, uygulama performansı, batarya ömrü, veri transfer hızı ve veri transfer gecikmesi gibi gerçek dünya ölçümlerini içerecek kullanıcı tecrübesi odaklı bir test ortaya çıkarmak amacında.

Qualcomm da BDTI tarafından başlatılan bu benchmark testi çalışmalarını destekleyeceğini duyurdu. Firma ayrıca gelişmelerin zamanında olduğunu da dile getirdi.

Karmaşık işlemlerden ziyade ortak senaryolara odaklanacak yeni standart ile ilgili başlangıç raporları yılın sonlarına doğru yayınlanacak ve 2014 yılı başlarında da kullanıma sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim