Anlık Bildirim

Qualcomm yeni satın alma teklifini de reddetti

Yonga devi Qualcomm’u satın almayı kafasına koyan Broadcom yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Firmanın 120 milyar dolarlık teklifi yine Qualcomm tarafından reddedildi.

Geçen yıldan bu yana Broadcom’un ısrarlı bir şekilde Qualcomm’u satın almaya çalıştığını görüyoruz. Yonga pazarında önemli bir noktaya gelmek isteyen Broadcom her yolu denedi ancak Qualcomm’u ikna edemedi.

Teklif üstüne teklif

İlk olarak hisse başına 70$ olmak üzere toplamda 104 milyar dolar teklifle Qualcomm’un kapısını çalan Broadcom sonrasında eli boş dönmek zorunda kaldı. Belki ikinci kez şansını denemezdi ancak bazı Qualcomm hissedarlarının daha yüksek bir teklif olması gerektiğini söylemeleri üzerine Broadcom cesaretlendi.

Fiyat teklifini değiştirmeyen Broadcom, bir türlü ikna edemediği yönetim kurulunu bu kez hissedarların desteği ile ele geçirmeye karar verdi. Yeni yönetim kurulu seçimlerine 11 aday belirleyen Broadcom, ne yazık ki hissedarların desteğini alamadığı için bir tanesini bile seçtiremedi.

Yine de pes etmeyen Broadcom bu kez hisse başı teklifini 82$’a, toplamda ise 120 milyar dolara çıkararak tekrar Qualcomm’un kapısını çaldı. Firma 90 milyar dolar peşin, 30 milyar dolar da Broadcom hissesi vermeyi teklif etti.

Teknoloji dünyasının en büyük satın alım hamlesi gelen bilgilere göre yine Qualcomm tarafından reddedildi. Bu kez Qualcomm yönetim kurulu başkanı Paul Jacobs, Broadcom patronu Hock Tan’a bir mektup yazarak verilen miktarın firmanın değerini düşürdüğünü ve 38 milyar dolarlık NXP satın alma sürecinin de göz önüne alınması gerektiğini belirtti. Yani aslında Qualcomm bu rakamın da çok çok üzerinde bir seviye istiyor. Zira bu rakamdan NXP bedelini düştüğünüzde 90 milyar dolar gibi bir miktar kalıyor ki Qualcomm bunu yeterli görmüyor.

Broadcom artık bu teklifin son olduğunu iletmiş. Yani 120 milyar dolar son teklif ve üzerine çıkılmayacak. Elbette Broadcom yine pes etmiş değil. Firmanın Qualcomm yönetim kurulunu değiştirmek için tekrar hamle yapabileceği konuşuluyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3276 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, broadcom ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim