Anlık Bildirim

RSS sisteminin geliştiricilerinden Dave Winer, Reader hizmetinin sona ermesinden memnun

RSS sisteminin geliştiricilerinden Dave Winer, Reader hizmetinin sona ermesinden memnun

Rich Site Summary olarak adlandırılan haber ve güncelleme içeriklerinin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan RSS formatı, uzun süredir sıkça kullanılan bir haber takip sistemi haline gelmişti.

Google'ın Reader uygulaması ile sisteme destek vermesi ile kullanıcı sayısında da büyük bir artış yaşandı. Ancak son dönemlerde sosyal ağların haber paylaşımının yapıldığı alanlardan birisi haline gelmesi, RSS kaynaklarına olan ilgiyi biraz azalttı. Google'ın Reader hizmetini kapatmaya karar vermesi de bunun bir örneği.

Ancak RSS standardının geliştirilmesinde büyük katkıları olan mühendislerden birisi olan Dave Winer, Reader hizmetinin sona ermesinden oldukça memnun ve bu hizmeti özlemeyeceğini belirtiyor.

RSS konusunda asla Google uygulamasını kullanmadığını dile getiren Winer, kullanıcıların bu tür servislere bağımlı olmasını da eleştiriyor. Winer, Google gibi büyük firmaların kendi fikirleri ile örtüşüyormuş gibi bu tarz hizmetler üretmesine kesinlikle güvenmediğini ve tüm haberleri Google'dan almaya gerek olmadığını belirtti.

Winer, mail kutusu tarzında bir yaklaşım değil, River of News uygulaması gibi sürekli haber akışı sağlayan bir sistemi daha çok benimsediğini vurguluyor. Winer artık kullanıcıların bağlı oldukları servislere de adil bir ücret ödemeleri gerektiğini ifade ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim