Anlık Bildirim

Read it Later yoluna Pocket olarak devam edecek


Mobil veya masaüstü ortamlarda ziyaret ettiğimiz bir internet sitesindeki bir makale veya videoyu yoğunluğumuzdan dolayı daha sonra tekrar erişmek üzere çevrimdışı olarak kaydetme ihtiyacını sık sık duymaktayız. Masaüstü yazılımların yanında mobil platformlarda da başarılı uygulamalar bulunuyor.

Bunlardan birisi olan Read it Later, San Fransisco kaynaklı bir girişim tarafından 2007 yılında yayın hayatına başlamıştı. Read it Later uygulaması internetteki makale, web sitesi, video ve daha fazlasını kaydederek daha sonra görüntüleyebilmenizi sağlıyor. İlk yılında 2.5 milyon kullanıcıya ulaşan Read it Later, şu an 4.5 milyon kullanıcıya hitap ediyor.

Read it Later, iOS, Android ve Kindle Fire platformunda uzun süre en iyi ödemeli uygulamalar arasında yerini aldı.

Bugün ise firma bir duyuru yaparak uygulamanın Pocket şeklinde isim değiştirdiğini ve tüm platformlarda ücretsiz hale geldiğini açıkladı.

Pocket hesabınızla kaydettiğiniz her türlü içeriğe tüm cihazlarınızdan erişmek mümkün. Flipboard, Twitter, Pulse ve Zite gibi uygulamalardan tek tıklamayla Pocket üzerine içerikleri kaydedebiliyorsunuz. Bugüne kadar 200 milyon içeriğin kaydedildiği belirtiliyor. Şu an ise Pocket'a saniyede 5 içerik kaydedilebilir hale geldi.

İçeriklerin yüzde 33'ü üçüncü parti uygulamalardan gelirken, yüzde 50'si mobil cihazlardan görüntüleniyor. En çok sabah saatlerinde kayıt yapılırken iPad sahipleri yatmadan önce kaydetmeyi tercih ediyor.

İçeriğin yüzde 40'ı video, görüntü, seyahat tavsiyeleri gibi kategorilerden oluşuyor. YouTube, uygulamanın en popüler kaynağı durumunda. 

Pocket güncellemesiyle uygulama daha çok kullanıcı tecrübesine odaklanıyor. Basit bir arayüz, video ve resim filtreleri, gelişmiş görüntüleme fonksiyonları, kolay organize etme şeklinde yeni özellikler arasında.

Pocket hali hazırda uygulama mağazalarından indirilebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim