Anlık Bildirim

RIM, Nokia ile yaşadığı kablosuz teknolojiler ile ilgili patent davasını kaybetti


Samsung ve Apple arasındaki patent davaları teknoloji gündemini yoğun bir şekilde meşgul etse de, teknoloji devlerinin pek çoğunun birbiriyle arasında patent davaları bulunuyor. Bunlardan biri RIM ve Nokia arasında.

RIM, yapılan bir anlaşma neticesinde WLAN teknolojisi bulunduran ürünlerini Nokia'nın ilgili bir hücresel patenti kapsamında 2003 yılından beri üretiyor ve satıyordu. Ancak geçen yıl Nokia, RIM'in anlaşmanın kapsamı dışında bu patentleri kullanmak istediğini ve ihlal durumunun söz konusu olduğunu belirterek İsveç mahkemelerine dava açmıştı.

Dün verilen kararda, hücresel teknolojilerin Nokia'ya lisans bedeli ödemeden kullanılamayacağı ve bu teknolojileri içeren cihazların satılamayacağı açıklandı. Buna tüm BlackBerry cihazları ve gelecek BB10 modelleri de dahil edildi.

Karar üzerine Nokia; ABD, İngiltere ve Kanada ülkelerinde de benzer davalar açacağını duyurdu. Firma, RIM'in anlaşma ihlalinin önüne geçmek istediğini ifade ediyor. 

BB10 cihazlarıyla gelecek yıl iddialı olmaya hazırlanan RIM'in nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor. Firmadan henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1023 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, patent
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim