Anlık Bildirim

Rival Star Basketball'u denedik



Rival Star Basketball'u denedik

Geçtiğimiz haftalarda sizler için incelediğimiz ve beğeni toplayan Adventure Xpress oyununda da imzası olan Pik Pok Games, Rival Star Basketball adında kart ve strateji tabanlı yeni bir spor ağırlıklı oyunla karşımıza çıktı.

Rival Star Basketball eğlenceli ve bu türün sevenlerini memnun edecek tarzda sürükleyici ögelere sahip bir oyun. Genelde kart oyunları aksiyona ve dövüşlere dayalı bir mantıkta oluyor. Ancak Pik Pok Games bunu basketbola uyarlayarak farklı bir yol denemiş. 

Rival Star Basketball dediğimiz gibi kart oyununa dayalı olduğu için oynanış ve sahneler de standart ögelerden oluşuyor. Formanızı ve rengini seçerek takımınızı oluşturuyor ve oyuna başlıyorsunuz. Bir süre takımın koçu ve sahibi sizi yönlendiriyor. Sonrasında ise kendi başınızasınız. 
Rival Star Basketball'u denedik
 

Oyunda turnuvalara katıldığınız pek çok bölge var. Bu bölgelerde de 10 kadar turnuva oluyor. Her turnuvada birkaç takım ile karşılaşıyorsunuz. Böylece her bölgede yaklaşık 40-50 maç yapıyorsunuz. Oyunda ilk bölge açıkken diğer bölgeler daha sonra oyuna eklenecek. Ayrıca diğer oyuncularla kapıştığınız bir çok oyunculu turnuva da mevcut. 

Oyun 3 bölümden oluşuyor : Takımların ortada yer alan potaya basket attığı bölüm, teketek oyuncularınızın kartlarındaki hücum ve savunma puanlarına göre çarpıştığı bölüm ve ekranda sürükleme yaparak pas verdiğiniz ve basket attığınız animasyonlu bölüm. Teketek ve animasyonlu bölümlerde kaybederseniz takımınız donuyor ve basket bölümünde daha az sayı üretiyorsunuz. 

Burada şunu söylemek gerek geliştirici oyunu Türkçe diline de uyarlayarak iyi bir iş başarmış. Bu oyunun ilgi görmesini de sağlayacaktır. 

Teketek bölümde karşı takımı inceleyerek çıkaracağınız oyuncunun hücum ve savunma puanlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Hücum puanınız onun savunma puanından yüksekse kazanıyorsunuz. İlk başta en iyileri çıkarırsanız son bir veya iki oyuncunuz karşı oyunculardan düşük puanlara sahip oluyor. Animasyon bölümünde ise hızlı bir şekilde ekranda sürükleme yaparak sahneleri yönetmeniz gerekiyor. Yoksa kaybediyorsunuz. 

Kazandığınız maçlar sonucunda iki ekstra oyuncu kartı kazanıyorsunuz ve bir oyuncunuz da tecrübe puanı kazanıyor. Bu ekstra oyuncu kartlarını mevcut bir oyuncunuza gümüş para karşılığı entegre edebiliyorsunuz. Böylece mevcut oyuncunuz hücum ve savunma puanı açısından gelişmiş oluyor. Oyunda ilerledikçe seviyeye denk gelen şöhret ve enerji kapasiteniz artıyor. Ayrıca oyuncuların maaş limiti de artıyor. Bu kadronuzda kendi maaşınıza göre ne kadar oyuncu tutabileceğinizi gösteriyor. 
Rival Star Basketball'u denedik
 

Yeterli paranız varsa kart menüsünden yıldız bir oyuncu kartı da satın alabilirsiniz. Kazandığınız maçlarda gümüş ve altın paralar da hediye olarak veriliyor. Bu bakımdan çok maç kazanırsanız takımı güçlendirecek imkana da sahip oluyorsunuz. 

Yukarıda anlattığımız şekilde her maç üç bölümde iyi oyun çıkararak turnuvalarda ilerlemeye çalışıyorsunuz. Günlük çok oyunculu turnuvalarda da gücünüze göre karşınıza çıkan rakipleri devirmeniz gerekiyor. Tüm turnuvalara katılım enerji gerektirdiği için bu oyunu uzun süreli olarak sürekli oynamak pek mümkün değil. Ya da enerji satın almanız gerek. 

Müzikleri açısından da bir basketbol oyununu hızlandıracak tınılara sahip olan Rival Star Basketball, ücretsiz olduğu için türün sevenleri tarafından denenmesi gereken bir yapım. 




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5968 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim