Anlık Bildirim

Rockchip, Android üzerinde yeni çoklu pencere yazılımını tanıttı

Rockchip, Android üzerinde yeni çoklu pencere yazılımını tanıttı

 Diğer platformlarda göremesek de Android işletim sisteminde birden fazla uygulamayı çoklu pencere ile aynı anda çalıştırmak mümkün. Samsung, LG gibi üreticiler kendi cihazlarına bu yazılımı koyarken, CyanogenMod ve Paranoid gibi topluluklar da özelleştirilmiş ROM'lara bu özellikleri dahil ediyor.

Çinli yongaseti üreticisi Rockchip, çoklu görev yönetiminde iddialı olabilecek yeni bir çözümü tanıttı. Şimdilik deneme aşamasında olan ve son kullanıcıya ulaşıp ulaşmayacağı bilinmeyen sistem Android-Windows olarak adlandırılmış.

Android 4.2.2 sürümü üzerine inşa edilen sistem, aynı anda birden çok görevi çalıştırmaya olanak tanıyor. Bu görevler örneğin video oynatma, webde gezinti, galeriye göz atma ve yeni bir mail yazma olabiliyor ve hepsini tek ekrandan takip etmek mümkün. İstenirse pencerelerin boyutları da ayarlanabiliyor. 

Genelde aynı anda iki pencereye kadar çoklu görev yönetimi mümkünken, Rockchip bunu daha gelişmiş bir düzeye çıkarmış. Masaüstündeki sisteme yakın bir hale gelen Android-Windows'u ne zaman kullanıma sunulacağı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim