Anlık Bildirim

Rusya Federal Uzay Ajansı: Elon Musk, roket teknolojilerini Sovyetler'den aldı

Roscosmos çatısı altında Başkan Yardımcılığı yapan Aleksandr Medvedev çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musk'ın roket projelerinin Sovyetler tarafından geliştirilen teknolojilere dayalı olduğunu söyledi.
Bilimsel bir konferansta konuşma yapan Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) çatısı altındaki TsNIImash Makine İnşa Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Medvedev, günümüzün önemli bilim insanlarından Elon Musk’ın getirdiği yeniliklerin Sovyet bilim insanları tarafından keşfedilip yıllar önce insanoğluna sunulduğunu ifade etti. Tekrar kullanılabilir roketlerin geçmiş yıllarda kendileri tarafından keşfedildiğine vurgu yaparak, “Tüm bu paraşütlü, roket güçlü şema ve sistemler bizim ülkemizdeydi ve daha sonra ABD'de başarıyla uygulanmıştı. Musk'ın uygulamaya koydukları şeyler bizim bilim insanlarımız, mühendislerimiz tarafından onlarca yıl önce keşfedilmiş ve sunulmuştu” dedi.

Tekrar kullanılabilir roketler uzay yolculuğunda büyük önem taşıyor

Tekrar kullanılabilir roketler, insanoğlunun Mars ve ötesine giden uzay yolculuğunda önemli adımlardan birisi olarak görülüyor. Tekrar kullanılabilir roketler uzay seyahatlerinde maliyeti büyük ölçüde düşürecek. Elon Musk, 2019'da bir Falcon 9’u 24 saat içinde 2 kez kullanmayı ve toplam 100 defa tekrar kullanılabilecek dayanıklılığa ulaşmayı hedefliyor.

SpaceX’in tekrar kullanılabilir roketlerdeki başarısı, Rus devletini harekete geçirdi. Rus Hruniçev Devlet Uzay Araştırma ve Üretim Merkezi, tekrar kullanılabilen roket üzerinde tasarım araştırma çalışmaları gerçekleştirdiğini duyurdu.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7896 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim