Anlık Bildirim

Rusya, Türkiye’ye S-400 füzelerini vermeyecek iddiası

Uzun süredir devam eden ve bir türlü sonuçlanamayan Türkiye'nin S-400 alımı için NATO üyesi ülkeler, Rusya'nın S-400'leri Türkiye'ye vermeyeceğini ve bu riski göze almayacağını düşünüyor.

Rusya, Türkiye’ye S-400 füzelerini vermeyecek iddiası Tam Boyutta Gör

Başbakan Binali Yıldırım ve Rus Silah ihracat şirketi Rosoboroneksport’un “anlaşmaya vardık” demeçlerine rağmen NATO üyesi ülkeler arasında bu görüşmelerin sadece görüntüde, konjonktürel bir pazarlık olduğu görüşü hâkim.

NATO üyesi ülkelerin değerlendirmelerine göre “Rusya bir NATO üyesine teknoloji transferini de içerecek şekilde S-400’leri vermez; eninde sonunda bu teknolojinin NATO’nun eline geçeceğini bilir” vurgusu yapılıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan batılı üst düzey bir diplomat da bu yaklaşımı doğrulayarak, “İmza atılabilir ama bu füzeler Türkiye’ye yerleştirilecek demek değil. Düşünsenize, 2019’da Erdoğan seçilmezse yerine geçen kişi bunu zaten NATO’ya verecektir. Rusya böyle bir riski almaz” görüşünü dile getirdi.

ABD Endişeli

Türkiye’nin uzun menzilli füze arayışı yaklaşık yedi yıldır devam ediyor. Çin ile yapılan görüşmeler NATO’dan tepki çekmiş, Rusya ile yapılan görüşmelere NATO tepki göstermemişti. ABD Savunma Bakanı Sözcüsü Jeff Davis, Türkiye’nin S-400 alımı konusunda endişesini dile getirmişti. Davis, “Genel olarak, çalıştığımız tüm partner ve müttefiklerimizin, ki biz elbette Türkiye’yle çalışıyoruz, ne aldığı bizim umurumuzda. İttifakımıza katkı sağlayan şeyleri almalarını isterdik. Eğer bu yapılmazsa, bu alımların uyumumuza katkı sağlamaması endişe oluşturuyor” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7857 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim