Anlık Bildirim

Rusya, yasalara uymadığı gerekçesiyle LinkedIn’e erişimi engelledi

Geçtiğimiz yıl Rusya’da yürürlüğe giren veri merkezi yasasına uymadığı belirtilen LinkedIn, mahkeme kararıyla ülke çapında engellendi. Peki bahsi geçen yasa ne anlama geliyor?
2015'te Rusya’da yürürlüğe giren veri merkezi yasası ile ülkede hizmet veren servislere önemli yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Öyle ki yasa gereğince Rus vatandaşlarına hizmet veren platformlar, sadece Rus vatandaşlarına ait verileri ülke sınırları içerisinde kuracakları merkezlerde saklamaları gerekiyor.
Diğer bir deyişle aynı Amerikan gizli servislerinde olduğu gibi Rus yetkililer de -güvenlik gerekçesiyle- bahsi geçen veri merkezlerinden istedikleri kullanıcı bilgilerine kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Rusya’da 5 milyonu aşkın üyesi bulunan profesyonel iş ağı LinkedIn ise yapılan uyarılara kulak asmadığı ve ülkede sunucu kurmadığı için yerel mahkeme kararıyla erişime engellendi.

Benzer bir durum ülkemizde PayPal ile yaşandı 

PRISM adıyla bilinen, Microsoft’un kullanıcı bilgilerini direkt CIA ve NSA ile paylaştığı skandal sonrasında düzenlemeye giden Rus hükümeti, devlet kurumlarında Microsoft ürünlerinin kullanımını kademeli olarak yasaklamaya başlamış ve teknoloji devine adeta savaş açmıştı.
Diğer taraftan Rusya’nın yasasını doğru bulmayan Google Ar-Ge faaliyetleri sürdürülen ofisini ülke dışına taşımış, benzer diğer platformların büyük bölümü ise ofislerini kapatma kararı almışlardı. Hatırlayacağınız gibi ülkemizde de PayPal ile benzer bir sorun yaşandı ve servis sürpriz bir kararla Türkiye operasyonlarını durdurma kararı aldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3130 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
linkedin, erişim engeli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim