Anlık Bildirim

S Pen Remote özelliği geliştiricilere açılıyor

S Pen kaleminin Bluetooth özelliğiyle birlikte sunduğu uzak kontrol imkânı üçüncü taraf geliştiricilere de açılıyor. Artık daha fazla uygulama uzaktan kontrol fonksiyonlarını destekleyecek.

Samsung’un Bixby dijital asistanını geliştiricilere açmasının ardından bir haber de S Pen tarafından geldi. Telefonu uzaktan kontrol etmeye yarayan S Pen Remote özelliği de geliştiricilerin erişimine açılıyor.

Uygulamalar çoğalacak

Samsung Galaxy Note 9 ile birlikte sunulan yeni S Pen kaleminde Bluetooth LE üzerinden uzak kontrol imkânı bulunuyordu. Kalem ile deklanşör, müzik oynatıcı gibi fonksiyonlara uzaktan erişmek mümkündü. Hali hazırda ise sadece Samsung’un uygulamaları uzak kontrol erişimine sahipti.

Yayınlanacak yazılım geliştirme aracı ile üçüncü taraf geliştiriciler de uygulamalarında S Pen kaleminin uzak kontrol özelliğini kullanabilecekler. Standart telefonlar için uzak kontrol genelde harici aksesuarlar ile sağlanıyor. S Pen ise Galaxy Note 9 modelinin bir parçası ve bu bakımdan harici aksesuara gerek kalmıyor.

Uzak kontrolün erişime açılması farklı fikirlerin Galaxy Note 9 modelinde hayat bulması bekleniyor. Bu fikirler modellere olan ilgiyi arttıracaktır. Elbette sonraki dönemde çıkacak modellerde de bu önemli bir avantaj olacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim