Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 5 özellikleri belirginleşiyor

Samsung'un Eylül ayındaki IFA 2015 fuarına sakladığı Note serisinin amiral gemi modeli Galaxy Note 5 için sık sık farklı kaynaklardan bilgiler gelmeye devam ediyor. Modelin sunacağı yenilikler üç aşağı beş yukarı belli olmaya başladı. 

Yeni bilgilere göre Galaxy S6 modelinde kullanılan UFS 2.0 bellek teknolojisi Galaxy Note 5'te de kullanılacak. Bu zaten beklenen bir durumdu. 128GB kapasitesine kadar çıkabilen UFS 2.0 bellekler yazma hızında 150MB/s değerine ulaşabiliyor. 

Diğer bir yeni bilgi ise USB Type-C bağlantı girişinin cihazda yer edecek olması. Nokia N1 tablet modeli ile gündeme gelen ve yeni MacBook model ile popüler olan Type-C girişi yavaş yavaş Android tarafında benimsenmeye başladı. Samsung da bu ilgiyi kaçırmamış görünüyor. 

Galaxy Note 5 modelinde 5.8-5.9 inç arasında Super AMOLED bir ekran olacağı belirtiliyor. Firma yol haritasında belirttiği gibi 4K çözünürlüklere geçiş yapabilir. Ancak 2560x1440 piksel çözünürlüğünde kalacağını düşünenler de mevcut. 

Boyutun büyümesi batarya konusunda firmanın elini biraz daha güçlendirecek. Galaxy Note 5'in 4100mAh gücünde bir batarya taşıması bile olası. Şu an Samsung akıllı telefonları içerisinde rekor 3500mAh ile Galaxy S6 Active modelinde. Modelin kalınlığının ise 7.9mm olacağı ifade ediliyor. 

Cihazın işlemcisi konusunda net bir bilgi yok. Ancak özelleştirilmiş bir Exynos yongaseti kullanması şimdilil düşük ihtimal. Muhtemelen Exynos 7420 veya biraz daha iyileştirilmiş Exynos 74xx serisi bir yongaseti ile gelecektir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18932 kez okundu.
40 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy note 5, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim