Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7 güç tasarruf modu, ekran çözünürlüğünü düşürüyor

Pek çok akıllı telefonda, bataryanın azaldığı durumlarda ekstra süre sağlamak için farklı güç tasarruf modları olduğunu görüyoruz. Genelde Samsung’un çözümleri biraz daha agresif oluyor.

Samsung’un üst seviye Galaxy akıllı telefonlarında uzun süredir yer verdiği güç tasarruf modu, Galaxy S6 serisinde önemli yenilikler kazanmış ve kullanıcılara en az yüzde 10 civarında batarya tasarrufu sağlamıştı. Galaxy Note 7 ile birlikte gelen güç tasarruf modu ise, biraz daha agresif.

Yapılan incelemelere göre, Galaxy Note 7 modelinde yer alan güç tasarruf modu, en uç ayarlarda 35 saat daha ekstra kullanım süresi kazandırabiliyor. Elbette bunun için, ekran çözünürlüğü de dahil bazı fedakarlıklarda bulunmak gerekiyor.

Modlar

En agresif tasarruf modu, Max olarak adlandırılmış. Bu modda, ekran çözünürlüğünün 1280x720 piksel seviyesine indirildiğini görüyoruz. Yani bir nevi, ekran olarak Galaxy Note 2 dönemine geri dönülüyor. İşlemci ve görsel etkileşimlerin minimum düzeye indirildiği mod, ayrıca maksimum parlaklığı yüzde 80 seviyesinde tutuyor. Arka plandaki kablosuz iletişimi kullanan uygulamalar ise kapatılıyor. Mid modunda ise ekran çözünürlüğü Full HD seviyesine indiriliyor.

Bu tarz bir tasarruf modunu daha önce de görmüştük. Örneğin 4K ekranlı Sony Xperia Z5 Premium, belirli senaryolar haricinde Full HD çözünürlükte kalıyordu. LG G3 modeli de, yine 2K olan ekran çözünürlüğünü belirli durumlarda Full HD seviyesine çekebiliyordu. Güç tüketiminde ekran önemli bir unsur olduğu için, tasarruf anlamında müdahaleler de kaçınılmaz oluyor.

Galaxy Note 7, ön tanımlı modlardan hoşlanmayanlar için bir özelleştirme imkanı da sunuyor. Kullanıcılar çözünürlük, performans, parlaklık, kablosuz iletişim gibi detayları buradan kendi isteğine göre ayarlayabiliyor. Haliyle ekstra kullanım süresi de buna göre değişiyor.

Kritik durumlarda bulunan kullanıcıların, hayati önem taşıyan ekstra kullanım süreleri için bu tür agresif müdahaleleri hoş karşılayacaklarını düşünüyoruz. Bir şarj kaynağı bulduktan sonra zaten yine performans ayarları en üst seviyeye getirilecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12422 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim