Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S III satışları 30 milyonu geride bıraktı


Samsung, yalnızca 100 günde 20 milyon satan Android işletim sistemli amiral gemi telefonu Galaxy S III'ün 30 milyon barajını devirdiğini açıkladı. Firmanın resmi Polonya sayfasından müjdelenen yeni satış rakamına Kasım sonundaki tatil sezonu öncesinde erişilmesi cihaza olan ilginin halen yüksek olduğunu kanıtladı. Güney Koreli üreticinin üst düzey yöneticilerinden JK Shin geçen ay bir yerel haber ajansına verdiği demeçte, amiral gemi modellerinin 2012 yılı sonunda 30 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtmişti.
29 Mayıs'ta tüketicinin beğenisine sunulan Galaxy S III'ün 2012'de 145 ülke ve 296 operatörle satılması hedeflenmişti. Planlanan büyüklükte bir satış ağı oluşturan Samsung, ilk 100 günde 20 milyona ulaşmıştı. Bu rakamın ardından sonraki 10 milyonluk satış ise iki aydan kısa sürede gerçekleştirildi. Üreticilerin sonbahar dönemi için hazırladığı Apple iPhone 5, LG Optimus G ve HTC One X+ gibi rakiplerinden pek etkilenmediği görülen I9300 model numaralı telefonu 3 milyon satan Galaxy Note II dahi durduramadı. Telefon, 4.8 inç büyüklüğünde HD Super AMOLED ekran, 1.4GHz hızında dört çekirdekli Exynos 4 Quad çipset, 1GB RAM, 8MP kamera, 2,100 mAh pil ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle çıkış yapmıştı.
Tatil sezonunun da katkısıyla 2013'ten önce 40 milyon barajını devirmesi mümkün görünen Galaxy S3, halihazırda 1400 lira seviyesine kadar gerilemiş durumda. Geçtiğimiz haftalarda ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde Android 4.1.1 Jelly Bean işletim sistemi güncellemesini alan telefonun Kasım - Aralık gibi Android 4.1.2 sürümüne yükselmesi bekleniyor. Kaynak kodları şuan için dağıtılmamış olan Android 4.2 versiyonunun ise 2013 başında ulaşacağı tahmin ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1198 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
2 etiket daha galaxy s3 Android
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim