Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı

Geçen hafta görkemli bir etkinlikle teknoloji dünyasına tanıtılan ve Nisan ayı sonunda da satışa sunulması beklenen Samsung Galaxy S4, donanım özellikleri kadar yazılım özellikleriyle de ön plana çıkarıldı.

Onlarca yazılımın önyüklü olarak geldiği modelde Samsung, basın duyurularıyla da yazılımların en dikkat çekici olanlarını ayrıntılı olarak tanıttı. Bunların bazıları donanıma bağımlı yazılımlar iken, bazıları da donanımdan bağımsız yani ileride önceki ve sonraki modellerde de karşımıza çıkabilecek durumda. Smart Scroll, Smart Pause, S-Health, Air Gesture gibi çok sayıda hizmetin Samsung tarafından tanıtılan başlıcaları şu şekilde sıralanıyor:
Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı
 

Dual Camera

Bu yıl farklı adlarla daha çok modelde karşımıza çıkmaya hazırlanan senkronize kayıt teknolojisi, ön ve arka kamera ile aynı anda video kaydı yapabilme imkanı veriyor. Ayrıca ön kamera ile kayıt yaparken, aynı anda arka kamera ile fotoğraf çekimi de yapılabiliyor. Sohbet uygulamalarında senkron kayıt imkanı veren uygulama aynı anda iki kameradan fotoğraf çekilmesine de imkan tanıyor.

Shot & Sound

Bu özellik ile çektiğiniz resimlere kısa seslendirme ekleyerek enstantane hakkında yorumlarda bulunabiliyorsunuz. Bu çalışmaları da sosyal ağlarda paylaşıp, arkadaşlarınıza gönderebililyorsunuz.
Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı
 

S Translate

Samsung'un en önemli yeniliklerinden birisi olarak görülen S Translate, konuştuğunuz cümleleri cihazın anında diğer dile çevrilmesini sağlıyor. Bir yolculuk esnasında farklı bir dilde adres sorarken, cihazınıza adresi söylemeniz yeterli. S Translate bunu anında çevirerek karşı taraftaki kişiye okuyabiliyor. Aynı şekilde karşı taraftan verilen cevabı da sizin dilinize çevirerek okuyabiliyor.

Bu yenilik mesajlaşma ve mail uygulamalarına da entegre edilecek. Böylece farklı dillerde gelen mailler de uygulama içerisinde anında tercüme edilebilecek.

Smart Pause ve Smart Scroll

Geçen yıl Akıllı Bekleme özelliğiyle göz takip sistemlerini cihazlarına entegre etmeye başlayan Samsung, bu yıl ise bunu iki yenilikle genişletiyor. Daha önce de sık sık gündeme gelen bu iki yenilik gözünüzü takip ederek sayfanın altına indiğinizde otomatik olarak aşağı kaydıran ve sayfayı çeviren Smart Scroll ile gözünüzü ekrandan ayırdığınızda video oynatımını durduran Smart Pause şeklinde sıralanıyor.
Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı
 

Air Gesture

Galaxy Note 2'den hatırladığımız bu özellik bu kez S Pen haricinde parmak hareketlerine de duyarlı olarak Galaxy S4'te yerini aldı. Özellik ile parmağınızı ekrana belirli bir mesafede tuttuğunuzda dokunmaya gerek kalmadan cihaz ile etkileşime geçebiliyorsunuz. 

Story Album

Bu özellik çektiğiniz fotoğraflardan yer ve zamana göre albümler oluşturuyor. Çok sayıda fotoğraf ile uğraşmak istemeyenler için uygulama kolay bir çözüm sunuyor.
Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı
 

Samsung Knox

Samsung Knox firmanın kurumsal müşterilere yönelik olarak sunduğu güvenlik programının adı. BlackBerry ile bu alanda rekabet etmek isteyen Samsung, Knox ile tek cihazda hem kurumsal uygulamaların hem de kişisel uygulamaların ayrı olarak kullanılabilmesini sağlıyor. Kullanıcılar kurumsal kısımda sistem yöneticisinin kontrolündeki uygulamaları kullanabilirken, bireysel kısımda kendi uygulamalarını kullanıyor ancak sistem yöneticisi ile kesinlikle bir etkileşim olmuyor. Bu iki kısım birbirine karışmıyor. Samsung bu sistemi SAFE (Samsung For Enterprise) programı kapsamına aldığı cihazlarda sunacak. Bu sistem genelde kurumsal müşterilere hitap ediyor.
Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı
 

S Voice Drive

Samsung, S Voice ile geçen yıl dijital asistan hizmetini başlatmıştı. Bu yıl hizmeti biraz daha genişleterek sürücüler için yardımcı bir uygulamaya dönüştürdü. Araç içerisinde iken uygulama size mesajlarınızı okuyabiliyor, sesli komut ile telefon görüşmesi başlatıyor, müzik araması yapıyor, navigasyon uygulaması başlatıyor. Dilerseniz Bluetooth ile eşleştirdiğiniz araç hoparlöründen de bunları dinleyebiliyorsunuz.

S Health

Trendi giderek yükselen sağlık takip uygulamalarına Samsung da fazla seyirci kalamadı ve Galaxy S4 ile S Health uygulamasını kullanıma sundu. Uygulama temelde kalori takibi yapıyor ve istatistik olarak size sunuyor. Ancak sağlık takip aksesuarlarını cihaz ile kullanırsanız, nabız ölçümü, kan basıncı gibi değerler de ölçülüyor ve istatistik halinde sunuluyor. S Health uygulaması geleceği en parlak uygulamalardan birisi olarak görülüyor zira potansiyeli oldukça fazla.
Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı
 

Drama Shot

Samsung bu yıl biraz daha kamera fonksiyonuna ağırlık veriyor denebilir. Bu özellik çoklu çekim modunun biraz gelişmiş hali. Ardı ardına çektiğiniz 100 kare fotoğraf tek bir resim kolajı halinde size sunuluyor.

Eraser

Bu özellik çektiğiniz resimleri analiz ederek ana objelerin dışında kalan fazlalıkları tamamen resimden kaldırabiliyor. Bu özellik bu yıl daha çok telefonda karşımıza çıkacak gibi görünüyor.
Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı
 

Adaptive Display

Yine önemli özellikler arasında sayılan Adaptive Display, örneğin film izlerken cihaz parlaklık ve kontrastı otomatik ayarlayarak sinema moduna ekranı geçiriyor. Veya kitap okurken otomatik olarak ekran okuma moduna geçiyor. Böylece kullanıcının manuel müdahalesine gerek kalmadan cihaz ekran ayarlarını yapabiliyor.

Adapt Sound

Bir önceki özellik gibi dinleme alışkanlıklarınız, ses kaynağı ve ayarlarınıza göre müzik esnasında ses artırılıp azaltılıyor veya sağ veya sol hoparlörün dengesi artırılıyor.

HomeSync ve Smart Switch

HomeSync firmanın 1TB kapasiteye sahip medya paylaşım cihazıydı. Şubat sonunda tanıtılan cihaza kablosuz olarak 8 kişi aynı anda bağlanabiliyor ve içerikleri cihazından görüntüleyebiliyor. İstenirse set üstü TV kutusu olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca Samsung akıllı telefonlarını aynı adlı uygulama ile merkezle senkronizasyon yapmalarına da olanak sağlıyor.

Smart Switch ise önceki telefonunuzda bulunan kişisel verilerinizi PC yoluyla kolayca yedeklemenizi veya Galaxy S4 cihazına aktarmanızı sağlıyor. 

ChatON güncellemeleri

ChatON artık sesli sohbeti de desteklerken, Dual Camera ile sohbet ederken her iki kamera çekim yapabiliyor ve karşı taraf bunu izleyebiliyor. 
Samsung, Galaxy S4 modelinde sunduğu yazılım özelliklerini detaylandırdı
 

Group Play

Galaxy S4'deki en beğenilen özellik olduğu belirtilen Group Play ile telefon 8 cihaza kadar bağlantı kurarak bir şarkıyı veya başka bir içeriği paylaşabiliyor. 6 cihazı birbirine bağlayarak 5.1 kanal ses sistemi elde edilebiliyor. Ayrıca çok oyunculu oyunlar da Group Play ile hep birlikte oynanabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9579 kez okundu.
37 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung dual camera, uygulama haber ve samsung knox
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim