Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S6 Edge yazılımı çeşitli açıklara sahip

Yazılım açıkları sürekli baş ağrıtan bir konu. Eğer bu yazılım milyonlarca kişiye ulaşıyorsa açıklar riskli bir hale gelebiliyor. Google bu açıdan yeni bir programa başlıyor.
Yanımızdan ayırmadığımız mobil cihazlarımız gereken ilgi gösterilmediği takdirde tehlikeli birer araca dönüşebiliyor zira işletim sistemi de dahil sayısız yazılım barındırdıkları için sürekli denetlenmesi şart.

Son dönemde yaşanan güvenlik problemleri nedeniyle Google mühendisleri Android işletim sisteminde Project Zero adında yeni bir program başlattı. Programa göre stok Android arayüzü üzerine ekstra kod geliştiren yani diğer bir deyimle kişiselleştirilmiş arayüz kullanan mobil cihazlar mercek altına alındı ve fazla kodların cihaz güvenliğini ne kadar etkilediği incelendi.

Programda Samsung'un popüler Galaxy S6 Edge amiral gemi modeli masaya yatırıldı ve bir haftalık bir inceleme süreci geçirildi. Bu süreçte kişisel verilere uzaktan erişilmeye çalışıldı, izin gerektirmeyen bir uygulama indirilerek yine kişisel verilere erişim sağlanmak istendi veya cihaza format atabilecek komutlar çalıştırıldı. Test sürecinin sonunda cihazın 11 tane problem oluşturabilecek açık keşfedildi. Bunlardan en ilgi çekeni zip dosyalarının açılarak beklenmedik mekanlara kod yazmasına izin veren WifiHs20UtilityService yolu oldu.

Bu açık haricinde email uygulamasının mailleri farklı hesaplara yönlendirebilen kodları tanımlayamadığı, JavaScript kodlarının email uygulaması içerisinde çalıştırılabildiği, bazı hataların çekirdek seviyesinde bazı bölümlerde izinler elde ettiği ve sürücülerle ilgili çeşitli hataların ortaya çıktığı görüldü. Samsung hazırlanan bu raporu dikkate alacağını belirtirken, 3 açığın bu ay içerisinde yayınlanacak güncelleme ile giderileceğini, diğerlerinin de 90 gün içerisinde yamanacağını dile getirdi. 

Sürekli yazı yazdığımızı düşünürsek, giderek artan sayfalarda sık sık başa dönerek hatalarımızı kontrol etmemiz sağlıklı bir yazının ortaya çıkması açısından önem taşıyor. Yazılım dünyasında da kod satırları uzamaya başladıkça kontrol etmek de zorlaşıyor ve araya sıkışan hatalar fark edilemiyor. Bu yüzden yazılım geliştiricilerin güvenlik konusuna daha fazla hassasiyet göstermesi gerekiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3199 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung galaxy s6 edge bugs, project zero ve
2 etiket daha Mobil Teknolojiler Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim