Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S7 ve LG G5'in sahip olması beklenen 5 önemli özellik

Yaklaşan 2016 Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtılması beklenen iki yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S7 ve LG G5'de yer alması beklenen 5 önemli ortak özelliği listeledik.
Samsung Galaxy S7 ve LG G5'in 21 Şubat'ta Mobil Dünya Kongresi (MWC 2016) kapsamında tanıtılması bekleniyor. Yeni cihazlar farklı arayüz sunabilirler ancak Güney Koreli iki rakibin yeni amiral gemileri birçok ortak özelliğe sahip olacak.

Sağlam söylentilere dayanarak kullanıcıların büyük olasılıkla Galaxy S7 ve LG G5'de bulabilecekleri ortak özelliklerin bir listesini hazırladık. Burada tamamen yeni özelliklerden bahsedeceğimizi, önceki Samsung ve LG amiral gemilerinde zaten varolan Quad HD ekran gibi özelliklere yer vermeyeceğimizi belirtelim.
Samsung Galaxy S7 ve LG G5'in sahip olması beklenen 5 önemli özellik
 
1. Ekran Daima Açık (Always on display) modu

Geçtiğimiz hafta LG yeni amiral gemisi G5'te ekran daima açık özelliğinin olacağını doğrulamıştı. Motorola'nın Active Display, Google'ın Ambient Display ya da Nokia'nın eski Glance Screen özelliğine benzer fonksiyonla birlikte, LG G5 ekranının tümünü açmaya gerek kalmadan aramalar, mesajlar, takvim etkinlikleri veya e-posta bildirimleri kontrol edilebilecek. Ekranın sadece belirli bir bölümü açılacağı için saatte yüzde 1 gibi son derece düşük bir şarj tüketimi söz konusu. İddialar göre Samsung da Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinde kendi geliştirdiği benzer bir özelliğe yer verecek. Hangi şirketin ekran daima açık özeliğini daha iyi uygulayabildiğini kısa süre sonra göreceğiz.
Samsung Galaxy S7 ve LG G5'in sahip olması beklenen 5 önemli özellik
 
2. Parmak İzi Tarayıcısı

Galaxy S7'de önceki Galaxy S5 ve S6 modellerinde olduğu gibi de büyük olasılıkla ana ekran tuşuna gömülü bir parmak izi tarayıcısı yer alacak. Peki ya LG G5? Her ne kadar selefi G4'de böyle bir özellik olmasa da G5'in parmak izi sensörünün LG V10 modelinde olduğu gibi cihazın arkasındaki güç tuşu içine gömülü olması bekleniyor. Her iki telefonun da parmak izi sensörlerinin hızlı ve doğru olmasını bekliyoruz.
Samsung Galaxy S7 ve LG G5'in sahip olması beklenen 5 önemli özellik
 
3. USB Type-C portu

Muhtemelen Samsung Galaxy S7 ve LG G5'in her ikisinde de USB Type-C portu bulabileceğiz. Bu tip bağlantı noktası ve kabloların ilk ve en belirgin avantajı büyük bir kolaylık sunması. USB Type-C kablolarının iki taraflı olarak kullanılabilmesi kabloyu ters mi takıyorum endişesini ortadan kaldırıyor. Galaxy S7'nin de hızlı şarj imkanı sunan USB Type-C bağlantısı ile gelmesi bekleniyor. LG G5’te de USB Type-C olacak ancak hızlı şarj özelliği henüz netleşmiş değil.

Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinin USB Type-C portuna sahip ilk Samsung akıllı telefonlar olması beklenirken, LG zaten daha önce kendi üretimi olan Google Nexus 5X modelinde bu porta yer vermişti.
Samsung Galaxy S7 ve LG G5'in sahip olması beklenen 5 önemli özellik
 
4. Metal (ya da kısmen metal) tasarım

G5 muhtemelen LG'nin metalden yapılmış ilk amiral gemisi akıllı telefonu olacak. Söylentilere göre telefonun tamamen metal bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Samsung Galaxy S7 ise geçen yılki S6'ya benzer şekilde camdan yapılmış bir arka tasarıma sahip olması nedeniyle sadece metalik bir çerçeveyle gelecek gibi görünüyor. Bununla birlikte Galaxy S7 ve LG G5'in her ikisinde de birinci sınıf malzemeden bahsediliyor. Bu durum herhangi bir amiral gemisi akıllı telefon için zaten en önemli kurallardan biri olmalı.
Samsung Galaxy S7 ve LG G5'in sahip olması beklenen 5 önemli özellik
 
5. Harici hafıza kartı desteği

LG'nin G4 ve G3 gibi önceki amiral gemisi akıllı telefonlarının tümünde genişletilebilir hafıza desteği vardı. Bu nedenle LG G5'in (muhtemelen) microSD hafıza kartı yuvasına sahip olması sürpriz olmamalı. Ancak Galaxy S7, selefi S6'da olmayan harici hafıza kartı desteği sunacak mı? Söylentilere bakıldığında S7'de genişletilebilir hafıza bekleyen kullanıcılar hayal kırıklığına uğramayacak gibi görünüyor. Yeni amiral gemisi Galaxy S7'nin microSD kart yuvası ile gelmesi bekleniyor. Aslında microSD kart yuvası tüm üst sınıf akıllı telefonlarda yer alması gerek. Her ne kadar Apple, bunun pek de iyi bir fikir olduğunu düşünmese de...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8903 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim