Anlık Bildirim

Barcelona’da S serisi akıllı telefonlarının en yeni iki üyesini tanıtan Samsung, Galaxy S7 ve S7 Edge ile üst seviye sınıfa iki iddialı isim sunmuş oldu. Yenilikçi ve iddialı özellikleri ile ilgi uyandıran cihaza sahip olmak isteyen kullanıcılar için Samsung bir kiralama programı başlatma planı yapıyor.

 

Sistem Nasıl Çalışacak? 

11 Mart tarihinden itibaren seçilmiş pazarlarda satış noktalarında olacak olan Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge modellerine Güney Kore’li kullanıcılar, kiralama yöntemi ile sahip olabilecek. 24 aylık üyelik ile başlatılacak olan programda 12 ayın sonunda kullanıcıların yeni bir cihaza sahip olma hakkı doğacak. Şimdilik sadece Galaxy S7 ve S7 Edge için geçerli olan bu programın sonrasındaki dönemde çıkacak üst seviye S serisi modellere ve Note serisine de dahil edilmesi muhtemel.

Samsung Card üzerinden gerçekleştirilecek olan ödemelerde bu kartın üzerine cihaz yükseltme imkanı tanınacak. Alınan cihazlar Kore’deki üç büyük operatör olan SK Telecom, KT ve LG Uplus şebekelerinde çalışabilecek. Fiyatlara ilişkin olaraksa kesin bir bilgi henüz mevcut değil. 

Apple da Aynı Hizmeti Sunuyor

Bu hizmeti ilk sunan isim Samsung değil elbette. Hatırlanacağı üzere Apple da kiralama yöntemi ile geçtiğimiz Eylül ayından bu yana müşterilerin iPhone sahibi olabilmesine olanak tanımaya başlamıştı. Bu programa dahil olan kullanıcılar, operatör fark etmeksizin 24 aylık abonelik dönemi ile bir kez en yeni iPhone’a yükseltme olanağına kavuşmuş oluyordu.

Apple’ın ABD’de bu hizmet için belirlediği fiyatlar iPhone 6s Plus 16-64 ve 128GB kapasiteli modeller için aylık olarak sırasıyla 36,58 Dolar, 40,75 Dolar ve 44,91 Dolar şeklinde. iPhone 6s içinse 32,41 Dolar, 36,58 Dolar, 40,75 Dolar olarak sıralanmış. Bu fiyatlar operatör bağımsız rakamlar elbette. Operatöre bağlı olarak kiralama durumunda ise rakamlar ortalama 15-16 Dolar aşağı düşüyor. iPhone 6s’in ABD fiyatı 649, 749 ve 849 Dolar. iPhone 6s Plus ise 749, 849, 949 Dolar’a satılıyor. 

Hem Samsung hem de Apple bu hizmeti kendi ülkelerinde uygulamaya sokmuş durumda ve dünya geneline yayma noktasında bir adım atmış değil. İlerleyen dönemde ne olur bilinmez ancak böylesi bir hamleye ülkemizdeki ilginin oldukça yüksek olması pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

Aşağıdaki videodan hazırladığımız Galaxy S7 incelemesini izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim