Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8 bataryaları Japonya’dan

Geçen yıl yaşanan kötü tecrübelerin ardından batarya konusunda oldukça hassas olan Samsung, farklı tedarikçileri masaya yatırmış durumda. İhtimaller oldukça fazla.

Samsung’un geçen yıl yaşadığı batarya probleminden sonra Galaxy S8 için farklı bir tedarikçi bulma arayışında olduğu biliniyor. Bununla ilgili farklı iddialar gelmeye devam ediyor.

Sony’den gelen tecrübe

Sektörden gelen bilgilere göre Galaxy S8 için Murata Manufacturing ana batarya tedarikçisi olacak. Geçtiğimiz yıllarda Sony’nin batarya bölümünü satın alan Murata, bu konuda iyi bir tecrübeye ve teknolojiye sahip. Bu bakımdan da Samsung tarafından tercih ediliyor.

Peki yan batarya tedarikçileri kimler olacak? Samsung Galaxy S8 için 60 milyon satış beklentisi göz önüne alındığında birden fazla firma olması kaçınılmaz hale geliyor. Özellikle satışın ilk aylarında tüketici ilgisi yoğun olacaktır.

Samsung SDI artık gözden düşmüş olsa da geçen yıldan bu yana bölümün batarya teknolojileri konusunda eksiklerini kapattığı dile getiriliyor. Bu bakımdan destek tedarikçisi olma ihtimali yüksek. Yine LG Chem ile ortaklık iddiaları gündemdeydi. Samsung en yakın rakibinden de batarya tedarik edebilir.

Galaxy S8 için iki farklı versiyon iddiaları gündemde. Versiyonlar 5-6 inç arasında boyutlara sahip olacak ancak ölçüler net değil. Küçük boyutlu versiyonun 3250mAh kapasiteli bir bataryaya, büyük boyutlu versiyonun ise 3750mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olacağı iddia ediliyor.

Samsung’un 29 Mart tarihinde Unpacked 2017 etkinliği yapacağı artık kesin gibi. Nisan sonunda da yeni seri satışa sunulacak. Bununla birlikte MWC 2017 etkinliğinde yeni modelin kısa bir videosu da izleyici ile buluşacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim