Anlık Bildirim

Huawei’nin amiral gemisi P10 serisinde modele göre farklı bileşenler kullandığının ortaya çıkmasının ardından kullanıcı tarafında büyük eleştiriler başlamış ve firma sonunda özür dilemek zorunda kalmıştı. Benzer bir durum Galaxy S8 serisi için de gündeme gelmeye başladı.

Hali hazırda Galaxy S8 serisinde farklı kamera sensörleri kullanıldığı biliniyor. Hem ön hem de arka kamerada firma bölgeye göre Sony veya kendi ISOCELL sensörlerini kullanıyor. Sensörler genelde aynı özellikleri paylaştığı için performans konusunda kullanıcıya yansıyan bir farklılık olmuyor.

Depolama bellekleri farklı

Yeni iddia ise Galaxy S8 serisindeki depolama yongalarında farklı standartlar kullanıldığı yönünde. Yapılan kullanıcı testlerine göre Galaxy S8 serisinde hem UFS 2.0 hem de UFS 2.1 depolama standardına yer veriliyor. Galaxy S8 modelinin Snapdragon 835 yonga setli versiyonunda UFS 2.0 bellek mevcut. Diğer tüm Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde ise UFS 2.1 standardı kullanılıyor.

İki standart arasındaki farklara gelecek olursak UFS 2.1 standardı 800MB/s okuma hızlarına ulaşıyor ve biraz daha az enerji tüketiyor. UFS 2.0 ise 500-600MB/s okuma hızlarına çıkabiliyor. Ayrıca UFS 2.1 standardının daha yüksek bellek kapasitelerine imkan tanıdığı ifade ediliyor.

Aslında fark kullanıcının günlük hayatta hissedemeyeceği kadar küçük zira UFS 2.0 standardı da halen üst seviye bir depolama standardı. Bununla birlikte yine de aynı fiyata iki farklı standardı pazarlamak tüketiciyi biraz aldatmak gibi oluyor. Üstelik hangi cihazda hangi standart bulunuyor onu öğrenmek de mümkün değil.

Nasıl anlaşılır?

Henüz Samsung tarafından resmi bir açıklama gelmedi ancak muhtemelen stok sıkıntısına düşmemek adına farklı bileşen tedariği yapıldığı belirtilecektir. Firma, global sitesindeki Galaxy S8 özellik sayfasında UFS 2.1 ibaresini kaldırmış durumda. Ülkemizde ise halen UFS 2.1 ibaresi görünüyor.

Bazı forumlarda AndroBench uygulamasını kurarak okuma hızlarının karşılaştırılabileceği veya Terminal Emulator uygulamasını kurarak “cat /proc/scsi/scsi” komutu ile aşağıdaki yapı numaralarının öğrenilebileceği ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5280 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim