Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S9 daha gelişmiş Iris tarayıcısına sahip olacak

Parmak izi haricindeki biyometrik doğrulama sistemlerinin önemi giderek artıyor. Bunların arasında yüz ve Iris tanıma sistemleri ön planda. En önemli iki temsilcisi ise Samsung ve Apple durumunda.

Son dönemde iPhone X üzerinde sunulan Face ID yüz tanıma teknolojisi çok konuşulsa da, Samsung’un çalışmaları da es geçilemez. Geçen yıldan bu yana Iris tanıma teknolojisi kullanan firma çıtayı şimdi daha da yukarı çekiyor.

Galaxy S9 serisi neler sunacak?

Samsung’un ilk kez Galaxy Tab Iris tablet modelinde kullandığı Iris tarayıcı sensörü daha sonra Galaxy Note 7 modeline geçiş yapmıştı. Galaxy S8 serisi ve Galaxy Note 8 modelinde de karşımıza çıkan Iris tarayıcısı özellikle Güney Kore’de pek çok ödeme noktasında kullanılıyor.

İlk sürüme göre oldukça başarılı olan Iris tarayıcısı 2MP çözünürlüğünde bir sensör üzerinde şekilleniyordu. Galaxy S9 ile birlikte daha gelişmiş 3MP çözünürlüğünde bir sensör kullanılacak. Daha kaliteli görseller üretebilecek yeni sensör; gözlüklü olarak, göz bebekleri hareket halinde ve karanlık ortamlarda yeterli taramayı yapabiliyor. Samsung, ayrıca Iris teknolojisinin internet bankacılığı gereksinimlerini karşılaması için yazılım iyileştirmeleri de yapıyor.

Galaxy S9 modelinin yüzde 90 ekran-ön panel oranına sahip olacağı belirtiliyor. Yani alt ve üst çerçevelerin biraz daha inceleceğini söyleyebiliriz. Bu durumda Iris tarayıcının da küçülmesi gerekebilir. Daha küçük boyutlarda daha gelişmiş bir sensörün Samsung açısından önemli bir başarı olacaktır.

Galaxy S9 modelinin beklenen özellikleri 5.8 inçlik 2960x1440 piksel çözünürlükte ekran, tek arka kamera, 4GB RAM, 64GB kapasite, 3000mAh kapasiteli batarya ve Exynos 9810/Snapdragon 845 yonga seti şeklinde sıralanıyor.

Galaxy S9 Plus ise kendisini biraz daha önce çıkaracak zira çift kamera yanında 3500mAh kapasiteli batarya, 4GB/6GB RAM ve 64GB/128GB depolama kapasitesi sunulacak. Bu bakımdan fiyat anlamında Galaxy S8 Plus modelinden biraz daha yüksek olması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim