Anlık Bildirim

Samsung : Snapdragon 810 yeterince iyi olursa kullanırız

Samsung : Snapdragon 810 yeterince iyi olursa kullanırız

Samsung'un bu yıl en çok konuşulan hamlesi Galaxy S6 serisi bir tarafa, Snapdragon 810 yongasetinden vazgeçerek amiral gemi modellerinde Exynos yongaseti ailesine yönelmesi oldu. Samsung bu konuda salvolara devam ediyor.
Lansman sonrası bir demeç veren JK Shin, Qualcomm ile aralarındaki ilişkinin iyi bir şekilde devam ettiğini ancak artık diğer firmalara olan bağımlılıklarını en aza indirmek istediklerini belirtti.
Shin ayrıca ürünlerinde farklılaşma adına en iyi bileşen ve materyalleri kullandıklarını eğer Qualcomm'un yongasetleri yeterince iyi olursa gelecekte cihazlarında yer vereceklerini sözlerine ekledi.
Yıllarca Qualcomm yongasetlerinden azami derecede faydalanan Samsung'un bir anda Snapdragon 810 yongasetinden vazgeçmesi ve üstelik Qualcomm'un daha iyi olması gerektiğini ifade etmesi, Exynos yongasetlerinde yeni bir cevher keşfetmiş olabileceğini gösteriyor.
Aslında Samsung cevheri ilgili bileşenlerde kendini geliştirerek bulmuş gibi. Exynos 7420 yongasetinin 14nm fabrikasyon süreci performans ve enerji tasarrufuna önemli katkılar yapmış olsa da RAM belleğin LPDDR4 standardını taşıması ve depolama belleğinin de en iyi seviye olan UFS 2.0 standardına yükseltilmesi unutulmamalı.
Henüz gerçek hayat testlerinde Snapdragon 810 ve Exynos 7420 karşı karşıya gelmedi. Ancak Samsung'un en azından Snapdragon 820 yongasetine kadar amiral gemi modellerinde Exynos yongaseti kullanacağı tahmin ediliyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3664 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s6
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim