Akıllı buzdolapları, Samsung'un ilgi gösterdiği bir alan. Buzdolabında WiFi gibi çok sayıda özelliğe gerek olup olmadığı çoğu tüketici arasında hala tartışmalı olsa da Samsung geçen seneki akıllı buzdolabı satışlarından memnun olacak ki 2017'de 6 farklı akıllı buzdolabı modeli piyasaya sürüyor. Yeni çıkacak bu 6 modelle birlikte Samsung'un toplam 10 farklı akıllı buzdolabı modeli olmuş olacak. Bu modeller oldukça çeşitlilik gösteriyor: 3 kapılı modeller, 4 kapılı modeller, 4 kapı - 2 donduruculu modeller gibi kombinasyonlarda.
İlginizi Çekebilir

Ayrıca bu yeni çözümler, önceki işletim sisteminin güncellenmiş versiyonu olan Family Hub 2.0'a sahip olacak. Bu yeni versiyonda herkes kendine özel profil oluşturabilir, hatta bu profile avatar bile eklenebiliyor. Bu profil sayesinde buzdolabınızın 21.5 inçlik dokunmatik LED ekranı üzerinden fotoğraf, takvim ve el yazısı notlar paylaşabiliyorsunuz.
Önceki modellerde olduğu gibi, Tizen kullanan bu akıllı buzdolapları, kapısını her açtığınızda içerinin fotoğrafını çekerek eksik gıdaları tespit etmenize ve "Groceries by MasterCard" isimli uygulamayla satın almanıza yardımcı olabiliyor. AllRecipes kullanan uygulamasıyla Amazon Alexa üzerinden alınan yemek tariflerini okuyabiliyor. Ayrıca, Spotify, GrubHub ve Glympse gibi uygulamaları da çalıştırabiliyor. Sesli komut uygulamalarıyla, hava durumunu sorabiliyorsunuz, alışveriş listenizi düzenleyebiliyorsunuz ve diğer uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz
Samsung şimdilik gelecek modellerin listesini, fiyatlarını ve soğutma gücü vb. buzdolabına özgü özelliklerini açıklamadı. Geçen sene mayıs ayında piyasaya sürülen modelin 6000 dolar (21 500 TL) olduğunu hatırlatalım.
https://www.engadget.com/2017/01/03/samsung-goes-big-on-smart-fridges-with-ten-new-models/?sr_source=Twitter Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Benim hep şaşırdığım ise hala kimsenin koşu bantlarına android bir ekranı entegre edip satmıyor oluşu. Muhtemelen bunu yapan da 20.000 gibi saçma fiyatlara başta satacaktır.
Yinede ilk çıktığından beri üzerlerinde olan 20 sene öncesinin teknolojik ekranları ve sistemleri bana şaşırtıcı geliyor. Günümüzün 1000TL lik tableti bile entegre edilse, ona uygunda bir uygulama yazılsa, insanlar 3-5 profillik saçma arayüzleri kullanmak yerine sosyal medya hesabı ile bağlanabilir, koşusunu paylaşabilir, istatistiklerini bulut ortamında saklayabilir, yarın başka bir spor salonuna da gitse kaldığı yerden devam edebilir ya da evinde de aynı şekilde profilini kaybetmeden kullanabilir. Görüntüler çok daha canlı, kaliteli olur. Koşarken araya gaza getirici koşu videoları ya da kaliteli istatistiki bilgiler çıkartabilir. 20 sene öncenin sadece kırmızı renkli 3 profil kaydedebilen ekranları nedir bu devirde. 5000TL'ye de koşu bandı alayım desen aynı sistem. Yani olan 2 teknolojiyi birleştirmek bu kadar zor mu mühendis ya da yazılımcılar için?
Telefonuyla isim olmaz ama beyaz esyada Samsung fena degil