Anlık Bildirim

Samsung bir kez daha Apple için NAND flaş bellek tedarik edebilir

Apple her ne kadar en büyük rakibi Samsung'a olan bağımlılığını azaltmak istese de şu an için bunu gerçekleştirmesi pek mümkün görünmüyor. Şirket NAND flaş bellek tedariği konusunda Samsung'a dönüyor.
iPhone 5'in ilk çıktığı dönem yani 2012 yılında, iPhone kullanıcı deneyimi ver performansıda Samsung'un büyük bir payı vardı. Akıllı telefonun iki kritik bileşeni NAND flash bellek ve işlemci Samsung tarafından üretiliyodu. Ancak iPhone 5S'ten itibaren Apple, NAND üzerinde özel EMI koruma kalkanı (EMI Shield) kullanmak istedi. Sebebi bilinmeyen şekilde Samsung'un bu telebe karşılık vermemesiyle birlikte şirketin Apple için NAND yonga üretim süreci de sona ermiş oldu.
Bununla birlikte Apple son birkaç yıldır iPhone'lar için TLC NAND flaş depolama kullanıyor. Bu çip tüm verilerin kaydedildiği bir iPhone bileşeni olması nedeniyle son derece kritik öneme sahip durumda. Ancak bazı iPhone 6 Plus modelleri geçtiğimiz yıl, kötü performanslı NAND belleğe sahip oldukları için incelemeye alınmışlardı. Yeni söylentiler Apple'ın TLC'den uzaklaşıp yeniden Samsung'a dönebileceğini ortaya koyuyor.
Samsung zaten şu anda Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) ile birlikte mevcut iPhone'larda kullanılan, şirketin A9 işlemcileri için tedarikçi konumunda yer alıyor. Geride bıraktığımız birkaç yıl içinde Apple, en önemli rakibi olması nedeniyle Samsung'a olan bağımlılığını azaltmaya çalıştı. Ancak bu durum değişecek gibi görünüyor. ETNews, Çarşamba günü Samsung'un dört yıl içinde ilk kez yeni nesil iOS cihazları için NAND flaş bellek yongası sağlayacağını bildirdi. 
Bu durum, iPhone'lardaki dahili depolama biriminin kim tarafından yapıldığıyla ilgilenmeyen kullanıcılara bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak Apple için son derece kritik önem taşıdığı bir gerçek. EMI kaplama telefonun içindeki bileşenlerin birbirine yakın, hatta birbirinin üstüne yerleştirilmesine izin veriyor. Bu da Apple'ın telefon tasarımında daha fazla özgürlüğe sahip olacağı anlamına geliyor. Hareket alanının artmasıyla birlikte yeni nesil iPhone'larda yüksek kapasiteli pil için yer açılabileceği gibi yeni nesil iPhone'lar daha ince bir tasarıma sahip olabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim