Anlık Bildirim

Samsung, bir milyondan fazla kavisli monitör sattı

Kullanıcıların daha yoğun görüntüleme tecrübesi yaşamak amacıyla tercih ettiği kavisli monitörler, pazarda ağırlığını hissettirmeye başladı. Samsung, 1 milyondan fazla kavisli monitör satmış durumda.

Bir teknolojiyi geliştirmenin yanında, bu teknolojiyi tüketicilerin benimsemesini sağlamak da büyük önem taşıyor. Son yıllarda hayatımıza girmiş kavisli ekranlar, bu açıdan önemli bir başarı sağlamış durumda.

Televizyon tarafında tüketiciye daha rahat ulaşabilen kavisli ekranlar, monitör tarafında ise biraz daha zor benimsenebilir olarak görülüyordu. Bununla birlikte tüketiciler artık kavisli monitörlere de alışmaya başladılar zira Samsung, 1 milyondan fazla bu tip monitör sattığını duyurdu.

Samsung, ilk kavisli monitörünü Eylül 2014 tarihinde satışa sunmuştu. Aradan geçen yaklaşık bir buçuk yıl boyunca tüketicilerin ilgisi büyüdü ve 1 milyon sınırı geride bırakıldı. Geçen yılın son çeyreğinde, 15-34 inçlik kavisli monitör sınıfının hakimi yüzde 85 ile Samsung’du. Yani aslında, kavisli monitör sınıfının lokomotifi Samsung durumunda.

Kavisli panel tasarımı, görüntülerin insan gözüne daha yoğun bir şekilde yansıtılmasını sağlıyor. Samsung ise, kavisli monitörlerin göz yapısına en uygun şekle sahip olduğunu ifade ediyor. Kavisli tasarım özellikle oyuncuların ilgisini çekiyor. Bu bakımdan, oyuncu donanımları arasında kavisli monitörlere daha sık rastlıyoruz.

Kavisli monitörlerde, R şeklinde yarıçap ile kavis oranı ifade ediliyor. Örneğin 1800R tabiri, 1800mm yarıçapa işaret ediyor. Samsung’un son CF591 ve CF390 kavisli monitörleri, 1800R değerini taşıyordu. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim