Anlık Bildirim

Samsung, ilk çeyrek tablolarında artış bekliyor

Son iki yıldır akıllı telefon pazarında eski günlerini mumla arayan Samsung, Galaxy S7 ile birlikte çıkışa geçeceğinin ipuçlarını veriyor. Başarılı satışlar, tablolara da olumlu olarak yansıyor.

Samsung Galaxy S7 serisinin başarılı satışları, firmaya sadece strateji değiştirme konusunda etki etmedi, ayrıca yılın ilk çeyrek mali tablolarında da bahar havası estirdi. Mali tablo ön raporlarında önemli artışlar söz konusu.

Son iki yıldır özellikle amiral gemisi sınıfında eski günleri mumla arayan ve kar marjında önemli düşüşler yaşayan Samsung, bu yüzden faaliyet karında da gerilemeler görüyordu. Model sayısını azaltarak masrafları bir miktar kısma yoluna gitse de, kar marjı yükselmediği için çare olamıyordu.

Galaxy S7 serisinin piyasaya sürülmesi ile birlikte 10 milyon sınırına dayanan satış rakamları, mali tabloları da olumlu etkiledi. Firmanın, yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.9 artışla 42.3 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Yükselen kar marjı ile birlikte, faaliyet karı da yüzde 10 artışla 5.7 milyar dolar olacak.

Analiz uzmanları bile bu denli bir artış tahmin etmiyordu. İlk raporlarda, Galaxy S7 satışlarının ilk ay sonunda 7 milyon olabileceği düşünülüyordu. Samsung, sadece 20 günde 10 milyon satış yaparken, 30 günlük periyot sonunda ise 12-13 milyona ulaşabileceği ifade ediliyor.

Elbette başarının tüm yıla yayılması için, amiral gemi satışlarında ivme yakalanması şart. Galaxy S3 modelinden sonra Samsung, yükselen bir ivme yakalayamadı. Hatta Galaxy S4 için 100 milyon satış hedefinin neredeyse yarısı yakalanınca, tedarik zincirinde de sıkıntı yaşanmıştı. Asıl durgunluk ise işte bu dönemden sonra başladı.

Özellikle Mayıs ve Haziran ayında yapılacak satışlar önemli. Yine 9-10 milyon civarında aylık rakamlar yakalanırsa, Samsung yılın ilk yarısında önemli bir başarı yakalamış olacak. Hareketliliğin azalmaması için, firmanın Galaxy Note 6 modelini Temmuz ayında tanıtabileceği konuşuluyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim