Anlık Bildirim

Samsung bu yıl 320 milyon akıllı telefon satmayı planlıyor

Güney Koreli şirket 2018'de sevkıyat hacminden ziyade amiral gemisi Galaxy S, Note ve yeni katlanabilir telefonu gibi yüksek fiyatlı premium modellere odaklanarak karlılığını arttırmayı hedefliyor.
Güney Kore kaynaklı yeni bir rapora göre, Samsung bu yıl 320 milyon akıllı telefon satmayı hedefliyor. Şirketin diğer hedefleri arasında 40 milyon sıradan telefon (feature phone), 20 milyon tablet ve 5 milyon giyilebilir cihaz satmak var. Teknoloji devinin en büyük raplerinden biri olan Apple'ın 200 milyon, Huawei'in ise 150 milyon cihaz satabileceği tahmin ediliyor.
Bunların büyük bir kısmı Galaxy S9, Galaxy S9+ ve Galaxy Note 9 satışları sayesinde olacak. Şirketin, sadece belirli pazarlarda satışa sunduğu modellerle birlikte oldukça geniş bir telefon serisi olduğunu unutmamak gerekir.
2017 yılına baktığımızda en çok satan teknoloji ürününün 223 milyon adetle iPhone olduğunu görüyoruz. Hemen arkasından ise Samsung Galaxy S8 ve Note 8 (33 milyon), Amazon Echo Dot (24 milyon), Apple Watch (20 milyon) ve Nintendo Switch (15 milyon) geliyor. Sıralamada Apple'ın sattığı bütün iPhone'lar için toplam rakam verilmesi, Samsung cihazlarla arasında uçurum varmış gibi göstermiş. Ancak oradaki rakam sadece S8 ve Note 8 modellerini kapsıyor.

Üst sınıf telefonlara odaklanılarak kârlılık arttırılacak

Bununla birlikte raporun en can alıcı kısmı ise son bölümü. Samsung'un ana odak noktasının akıllı telefon pazarı olacağı ancak şirketin tabletler ve giyilebilir cihazlar açısından geride kalmak istemediği belirtiliyor.
Şirket bu yıl daha fazla üst sınıf telefon satarak kâr oranını arttırmaya çalışacak. Yani Güney Koreli teknoloji devi 2018'de sevkıyat hacmine odaklanmaktan ziyade yüksek fiyatlı Galaxy S, Note ve katlanabilir ekrana sahip fütüristik telefonuna yoğunlaşarak daha fazla para kazanma niyetinde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim