Anlık Bildirim

Samsung’dan arkaya devam eden ekranlı telefon patenti

Samsung’un aldığı patent arka tarafa doğru kıvrılan ekranlı ilginç bir telefon tasarımını gün yüzene çıkardı. Firmanın üç kısım olarak düşündüğü ekran farklı kullanım senaryolarına olanak tanıyor.
Samsung’dan arkaya kıvrılan telefon patenti Tam Boyutta Gör
Katlanabilir ekranlı akıllı telefon trendinin Samsung için pek iyi başlamadığı malumunuz. Galaxy Fold’da yaşanan sorunlar kullanıcıların aklında da kıvrılabilir ekranlara karşı soru işaretleri yaşattı. Bugün ortaya çıkan bir patentte ise arkaya doğru devam eden ekranlı bir telefon tasarımı görüldü. İlginç ekran tasarımını “devam eden” şeklinde tanımlıyoruz çünkü tek parça ekran arka tarafa kıvrılmış ve sabit olarak duruyor.

3 farklı ekran bölgesi

Ekran tek parça olsa da arka tarafa devam ettiği için Samsung ekranı üç bölge şeklinde düşünüyor. Bunlardan ilk ikisi tahmin edebileceğiniz gibi cihazın önünde ve arkasında kalan kısımlar. Her iki tarafa bakan ekranlar sayesinde fotoğraf çekerken karşınızdaki kişinin kendini görmesi veya telefon görüşmesi yaparken arka ekranda başka bir işlem yapabilmek gibi yeteneklere sahip. Üçüncü bölge ise ekranın üst tarafta kalan kıvrım noktası. Firma burayı da önemli bildirimlerinizin gösterileceği kısım olarak düşünmüş. Tasarımın kendisi ilginç olunca tanımlaması da haliyle kafa karıştırıyor. Haberimizin içerisinde yer alan görsellerle tasarımı daha net anlayabilirsiniz.

Samsung’dan arkaya kıvrılan telefon patenti Tam Boyutta Gör

Ekran arkaya devam edip arka kameranın üzerinden geçiyor. Görsellerde de arka kamera ve flash için ekran üzerinde delikler açıldığı görülüyor. Tasarım dikkat çekse de pek işlevsel gözükmediğini söylemeliyiz. Zaten sadece patenti alındı diye böyle bir telefonu piyasada göreceğimizi düşünmek de pek mantıklı değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6196 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim