Anlık Bildirim

Üretim süreçleri konusunda bu yıl vites arttıran Samsung, yatırım konusunda da hızlı. Firma döküm bantlarının teknolojisini arttırabilmek adına Teksas’taki üretim tesislerine 1 milyar dolar daha yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Planlar büyük

1997 yılında kurulan Austin Yarıiletken tesisleri bugün dünyanın en gelişmiş yonga döküm tesislerinden birisi haline geldi. Samsung bu avantajı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor. Ayrıca toplamda 16 milyar dolar yatırım alan tesis, ABD’nin en çok yabancı yatırım alan platformu konumunda.

Samsung’un tesislerde 4nm süreci geliştirmelerini hızlandırması bekleniyor. Firmanın amacı 2018 sonlarında 7nm sürecine geçmiş olmak. Hatta Galaxy Note 9 modelinin 7nm sürecine yeni bir Exynos yonga seti ile geleceği iddia edilmişti.

2020 yılında ise Samsung, 4nm sürecinde hacimli üretime geçmeyi planlıyor. Eğer işler yolunda giderse 4nm sürecine geçen ilk firma Samsung olacak. TSMC de 4nm süreci üzerinde çalışıyor ancak henüz net olarak hangi tarihte verimli sürüme ulaşacağı belli değil. Diğer taraftan Samsung başarılı olursa teknoloji paylaşımı yaptığı GlobalFoundries de bu gelişmelerden faydalanabilecek. Bu bakımdan Austin tesisleri hayati öneme sahip.

Samsung, 4nm süreci ile bugüne kadar sıkı sıkıya bağlı olduğu FinFET teknolojisini de bir kenara bırakıyor zira fiziksel sınıra ulaşmış durumda. Onun yerine FET Çevresel Kapısı - GAAFET ve Çoklu Köprü FET Kanalı - MBCFET adı verilen teknolojiler kullanılacak. Bu teknolojiler nano seviyelerde ince cihazlar ile akımın geçişini sağlıyor. Bakalım Galaxy S11 amiral gemisinde 4nm yonga setlerini görebilecek miyiz?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim