Samsung, gelecekte piyasaya süreceği akıllı telefonların yüzde 100 ekrana sahip olmasını sağlamak için ekranın altına gizlenmiş bir kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor. Teknoloji devinin hedefi delikli veya çentikli tasarımı tarihe gömmek.
Ayrıca Bkz. "iPad mini 5 tasarım açısından büyük bir yenilik sunmayacak"
Güney Koreli şirket bu teknolojiyi istediği seviyeye getirmeyi başarırsa açılır-kapanır veya sürgülü ön kamera sistemi kullanmaya da gerek kalmayacak. Bunun yerine kamera OLED panelin altına yerleştirilecek ve herhangi bir işlev kaybı olmadan fotoğraf/video çekebilecek.
Kamera görünmez hale gelecek
Samsung Mobile Ar-Ge laboratuvarlarının başkan yardımcısı Yang Byung-duk konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Önümüzdeki 1-2 yıl içinde (tam ekranlı bir akıllı telefon) yapmak mümkün olmasa da teknoloji, kameranın işlevini hiçbir şekilde etkilemeyecek şekilde kamera deliğinin görünmez hale geleceği noktaya ilerleyebilir "dedi.
Koreli Haber Ajansı Yonhap'a konuşan deneyimli yönetici ayrıca Samsung'un Crystal Sound OLED panel geliştirmeyi düşündüğünü de belirtti. Böylelikle OLED ekranın hoparlör gibi çalışması sağlanacak. Bildiğiniz üzere benzer bir teknoloji rakip LG tarafından G8 ThinQ modelinde kullanılmıştı.
https://en.yna.co.kr/view/AEN20190314008700320 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Taze yapıldı, şarj girişi dahi yok, kablosuz şarj destekli
Bu ekranları yeni çıkan katlanabilir telefonlarda görürüz dedik ama çıkanlar bana göre fiyasko oldu.
Yeni modellerde böyle şeyler bekliyoruz artık.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5299 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
samsung, ekran ve