Anlık Bildirim

Samsung, giriş seviyesi cihazları için farklı işlemci tasarımcıları ile çalışıyor

Samsung, giriş seviyesi cihazları için farklı işlemci tasarımcıları ile çalışıyor

Son günlerde Samsung'un bu yıl için pazara sunacağı çok sayıda akıllı telefon ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıkmıştı. Yılın ilk çeyreği için en az 8 model hazırlayan Samsung'un tüm segmentlere hitap edeceği ve satış rakamlarını artırmak istediği konuşuluyor. 

Ancak bu modellerde göze çarpan Samsung'un birden fazla işlemci modeline yer vermesi. Qualcomm ve Broadcom ürünleri bunlardan bazıları. Kendi işlemcisini tasarlayan ve üreten Samsung'un neden bunları kullanmadığı sorusuna ise endüstri kaynakları cevap veriyor. 

Özellikle giriş seviyesi pazarda Çinli rakipleri ile mücadeleye girecek olan Samsung, haliyle bileşen maliyetini de düşük tutmak zorunda. Exynos işlemciler genelde orta üst ve üst seviye cihazlarda kullanılıyor. Giriş seviyesi için ise Qualcomm, Broadcom ve ST-Ericsson tasarımı düşük maliyetli çözümlere yer veriliyor. Durum orta segmentte de aynı. 

Samsung geçen yılı akıllı telefon pazarı lideri olarak kapatsa da bu çeyrekte gelişmiş ülke pazarlarında talep azalması bekleniyor. Giriş seviyesi akıllı telefon pazarında talep artacakken bu kez fiyat rekabeti başlayacak. Bu bakımdan erken tedbir alınması gerekiyor. 

Ayrıca Sony ve LG gibi firmaların fiyat performans anlamında Samsung'dan daha iyi modeller ortaya koyması diğer bir etken unsur. Qualcomm, Broadcom ve ST-Ericsson da fiyat-performans konusunda başarılı işlemciler tasarlıyor.

Samsung hali hazırda bu üç tasarımının ürünlerini Galaxy S2 Plus, Galaxy Beam, Galaxy Ace 2 gibi modellerde kullanıyor. Bu yıl bu ürünlere daha fazla yer verecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim