Anlık Bildirim

Samsung televizyonlara Chromecast benzeri bir sistem geliyor

Bulut altyapısı üzerinden çoklu ortam içeriklerinizi harici ekranlara aktarmaya yarayan Chromecast platformu, Samsung’un yeni aktarım teknolojisine ilham kaynağı olacak.

Google’ın çok fazla ülkede yaygın olarak kullanılmasa da beğenilen ve sürekli geliştirilen çoklu ortam medyası aktarım platformu Chromecast, Samsung’un televizyonlarındaki yeni bir sisteme ilham kaynağı oluyor.

Smart View Uygulaması Temelli

Firmanın mobil cihazlardan televizyonlara içerik aktarımı için geliştirdiği Smart View uygulamasının iOS sürümündeki son güncellemesinde, bulut altyapısı üzerinden de içeriklerin aktarılabileceği bir seçenek eklenmiş durumda.

Henüz Android sürümünde veya televizyonlarındaki işletim sisteminin kendisinde böyle bir seçenek mevcut değil. Muhtemelen sistem hazırlık aşamasında ve yıl içerisinde belirli Samsung televizyonlarında kullanıma sunulacak.

Bugüne kadar Smart View uygulaması yerleşik olarak bulunan içerikleri aktarıyordu. Yeni teknoloji ile birlikte entegre edildiği örneğin internet tarayıcı, YouTube, Amazon Video, Netflix gibi uygulamalardan içerik aktarmak mümkün hale gelecek. Bunun için firmanın bulut altyapısı bir köprü görevi görecek.

Chromecast da benzer bir mantık üzerinde çalışıyor. Uyumlu uygulamalardaki atanmış buton ile içerikler bulut altyapısı üzerinden Chromecast cihazına, ondan da HDMI ile bağlı olduğu harici ekrana aktarılıyor. Samsung bu noktada harici bir adaptörü aradan çıkarmış ve doğrudan televizyonun internet bağlantısını kullanmış.

Yeni aktarım teknolojisi nasıl bir isimlendirmeye sahip olacak ve net olarak hangi tarihte kullanıma sunulacak şimdilik bilinmiyor. Samsung’un CES 2017 fuarında yeni teknoloji ile ilgili detaylı bilgiler vermesi bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim