Anlık Bildirim

Samsung ve LG, Kill Switch özelliğini gelecekteki modellerinde kullanmaya hazırlanıyor

Samsung ve LG, Kill Switch özelliğini gelecekteki modellerinde kullanmaya hazırlanıyor

Günümüzde mobil cihazımızı kaybettiğimiz veya çaldırdığımızda yapacağımız işler kısıtlı. Güvenlik güçlerine şikayette bulunmak yanında yazılım olarak sunulan bilgileri formatlama, telefonu kilitleme gibi uzaktan bazı müdahaleler yapılabiliyor. Eğer şanslıysak uydu üzerinden cihazın konumu da bulunabiliyor.

LG ve Samsung'un bu konuda daha etkili bir çözüm üzerinde çalıştığı bir süredir dile getiriliyor. Kill Switch şeklinde adlandırılan bu çözüm ile herhangi bir çalıntı veya kayıp anında cihaz tamamen kullanılamaz hale getiriliyor. Böylece hırsızların cihazı kullanma imkanı kalmıyor. Ancak kullanıcı eğer cihazına geri kavuşursa nasıl çalışır hale getireceği ise bilinmiyor. 

Mobil cihazlara yönelik hırsızlık olaylarının yüzde 100'lerle ifade edilen oranlarda artış göstermesi, güvenlik güçlerinin de yeni tedbirler almasına neden oldu. Bazı devlet otoriteleri akıllı telefon üreticilerinden çalınma olaylarının önüne geçecek çözümler üretmesini talep etti.

Wall Street Journal tarafından verilen habere göre LG ve Samsung, gelecek yılın ilk aylarında bu çözümü akıllı telefon ve tabletlerinde sunmaya başlayacak. Samsung'un Galaxy Note 3 modeli ile ilk çözümü kullanmaya başlayabileceği konuşuluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2652 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim