Anlık Bildirim

Samsung ve Mozilla yeni bir mobil tarayıcı üzerinde çalışıyor olabilir

Samsung ve Mozilla yeni bir mobil tarayıcı üzerinde çalışıyor olabilir

Samsung'un Exynos işlemcisine göre optimize edebileceği ve performansını belirleyebileceği bir mobil tarayıcı geliştirme planları yaptığı bir süredir teknoloji gündeminin konusuydu. Gelen bilgiler planlarda aşama kaydedildiğini bildiriyor. 

Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Samsung, kendi internet tarayıcısı için Mozilla ile işbirliğine gitmiş durumda. ARM teknolojilerinin avantajlarından yararlanacak olan tarayıcının Servo adını aldığı belirtiliyor.

Tarayıcının Mozilla'nın yeni programlama dili olan Rust üzerinde yazıldığı dile getiriliyor. Rust, henüz erken geliştirme aşamalarında ve 0.6 sürümü dün yayınlanmıştı. 

Ancak Samsung'un Chrome'un yaygın mobil tarayıcı olması nedeniyle Android üzerinde bir tarayıcıya şimdilik ihtiyacının olmadığı ve Mozilla'nın da zaten Android üzerinde bir tarayıcısı olduğu için böyle bir ortaklığa girmesinin anlamsız olduğu yorumları yapılıyor. Ağırlık kazanan görüş ise Samsung'un Android için değil Tizen işletim sistemi için yüksek performanslı bir mobil tarayıcı hazırlamak istediği yönünde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim