Anlık Bildirim

Samsung ve SK Telecom, 5G özellikli 8K TV'ler için ortak çalışacak

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Huawei'nin önüne geçebilmek adına SK Telecom ile ortaklık kurdu. İki şirket 5G özellikli 8K TV geliştirmek için ortak çalışacaklar.
Dünyanın ilk 5G özellikli 8K TV'sini geliştirme yarışı hız kesmeden devam ediyor. Samsung, dünyanın ilk 5G destekli 8K TV'sini geliştirmek ve ticari hale getirmek için SK Telecom ile ortaklık yaptığını duyurdu.

Samsung bir ilki gerçekleştirmek istiyor

İki şirketin ortaklaşa geliştirecekleri bu TV'ler VR ve diğer veri ağırlıklı içeriklerin son derece hızlı indirilebilmesini sağlayan bağlantı hızlarına ve ultra yüksek çözünürlüğe sahip ekranlara sahip olacaklar. Samsung'un bu ortaklık için SK Telecom'u seçmesinin en büyük nedeni ise, şirketin Güney Kore'deki 5G çalışmalarında etkin rol oynaması ve ülkenin devlet kurumlarına hizmet sağlaması olarak gösteriliyor.
İki şirket yatay ve dikey olarak döndürülebilen bir televizyon olan 5G Sero TV modelini geliştirmek üzere güçlerini birleştirecekler. SK Telecom AR-GE bölümü başkanı Park Jin-hyo bu ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamalarda: "5G destekli 8K TV, ultra yüksek çözünürlüklü TV teknolojisi ile birlikte ultra düşük gecikmeli 5G ağlarının doruk noktası olacak." ifadelerini kullanırken, TV'nin ne zaman satışa sunulacağı ve fiyatı ile ilgili ise bir bilgi vermedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim