Anlık Bildirim

Samsung’tan araç bilgi sistemleri için 25GB gömülü UFS bellek

Araç bilgi sistemlerinde de artık depolama belleklerinin kalitesi öne çıkmaya başladı. Yüksek çözünürlüklü içerikler için hızlı bellekler şart. Samsung da bunun farkında.

Otomotiv sektöründe bilgisayar donanımı üzerine kurulan bilgi sistemlerinin yaygın hale gelmesi, bu alandaki yatırımların da artmasını sağlıyor. Samsung sektörde ilk kez UFS 3.0 teknolojisine yer veren gömülü UFS belleğini duyurdu.

Samsung eUFS bellek neler sunuyor?

Gömülü eUFS bellek aslında UFS 2.1 standardını temel alıyor. Okuma hızlarında 850MB/s, yazma hızlarında da 180MB/s seviyesine ulaşabilen bellek rastgele işlemlerde de 45000 IOPS performans sergiliyor.

Belleği UFS 3.0 uyumlu yapan ise özel bir sensörün belirlenen sıcaklığı aşan durumlarda bilgi sisteminin işlemcisini uyarması. Bu sayede ana işlemci yavaşlayarak belleğin aşırı ısınmasını engelliyor. Bu özellik UFS 3.0 ile gelmişti.

Yeni bellek ayrıca belirli bir süre sonra verileri yeni hücrelere aktararak sürekli tazeleme yapıyor. Yine 105 dereceye kadar dayanıklılık sunması ile eMMC belleklere göre önemli bir avantaj sağlıyor.

Samsung geçtiğimiz Eylül ayında 128GB kapasiteli eUFS belleğini piyasaya sürmüştü. Böylece kapasite çıtası biraz daha yükselmiş oldu. Mobil tarafta ise 512GB UFS 2.1 üretimi başladı ve Vivo’nun ilk müşteri olduğu bilgisi geliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim