Anlık Bildirim

Samsung'un reklam bombardımanı Galaxy S8 sahiplerini kızdırdı

Galaxy S8 kullanıcıları, Samsung'un cihazlarında reklam göstermeye başlamasından şikayetçi olmuş durumdalar. Öfkeli tüketiciler 1.000 doları telefonda reklam görmek için ödemediklerini söylüyorlar.
Push bildirimler aracılığıyla akıllı telefonlarında reklam göstermeye başlayan Samsung, fanlarını kızdırmaya başlamış gibi görünüyor. Galaxy S8 kullanıcıları, Samsung'un Play Store'da yer alan oyunlarla ilgili reklam göstermek için Oyun Optimizasyon Servisi'ni (Game Optimizing Service) kullanmasından şikayet ediyorlar.
Oyun Optimizasyon Servisi, Samsung'un en yeni cihazlarında oyun performansını artırmak ve pil kullanımını azaltmak için yer alsa da Güney Koreli firmanın şimdilerde bunu push bildirimli reklam gösterimi için kullandığı görülüyor.

1.000 doları telefonda reklam görmek için ödemedik

Reddit'e şikâyette bulunan kullanıcılardan biri, geçen hafta iki kez Galaxy S8+ telefonunda Load Runner Classic reklamının gösterildiğini söylerken, diğer kullanıcılar da aynı reklamın geldiğini doğruladı. Duruma son derece sinirlenen kullanıcılardan biri "telefonumda reklam görmek için 1.000$ ödemedim" diyor.
İlk bakışta bu reklamları engellemenin hiçbir yolu yok gibi görünse de aynı başlıktaki bir kullanıcı bunu yapmayı başarmış görünüyor. Reklamları engellemek için yapılması gereken Game Launcher uygulamasını başlatmak, ayarları açmak ve Pazarlama Bilgileri (Receive Marketing Information) seçeneğini devre dışı bırakmak.
Game Launcher, cihazınızda mevcut değilse, manuel olarak etkinleştirmeniz gerekecek. Ayarlar> Gelişmiş Özellikler> Oyunlar bölümüne giderek Game Launcher'ı etkinleştirebilirsiniz. Öte yandan bazı kullanıcılar reklamların Samsung Galaxy S7'de de göründüğünü iddia ediyor. Yani Samsung bu uyulamayı sadece S8 için hayata geçirmemiş durumda. S7'ye sahip olanlar da yine yukarıdaki adımları takip ederek reklamları engelleyebiliyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28974 kez okundu.
31 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim