Anlık Bildirim

Tim Cook, Apple'ın otomobil projesini resmen açıkladı

Teknoloji devi Apple'ın bir numaralı ismi Tim Cook, yıllardır konuşulan ama buna rağmen bir sır olarak kalmayı başaran otonom araç projesi hakkındaki ilk resmi açıklamayı yaptı.
Apple CEO'su Tim Cook nihayet Apple'ın sürücüsüz araç teknolojisi üzerinde çalıştığını doğruladı. Şirketin otomobil alanındaki çalışmaları yıllarca bir sır olarak kalmıştı ancak Cook, Bloomberg'e yaptığı açıklamada Apple'ın sessizce kapalı kapılar ardında otonom araçlar üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Cook, Apple'ın 5 Haziran'daki WWDC konferansında verdiği bir röportajda, otonom sistemlere odaklandıklarını ve bunu çok önemli temel bir teknoloji olarak gördüklerini söylemişti. Apple'ın patronu otonom araç projesini tüm AI (yapay zeka) projelerinin anası olarak gördüklerini söylerken, gerçekten de üzerinde çalışılması en zor projelerden biri olduğunu ifade etti.
Apple şimdiye kadar otomobil teknolojisi üzerinde çalıştıklarını itiraf etmemişti ancak Financial Times'a göre, şirket Ford ve Mercedes-Benz gibi şirketlerden onlarca otomotiv uzmanı transfer etmiş durumda. Bloomberg'e göre, otomotiv üzerinde çalışan 1000'den fazla mühendis var.
Apple'ın sürücüsüz otomobil çalışmaları şirket içinde "Project Titan" olarak biliniyor. Başlangıçta Apple'ın kendi otomobili üzerinde çalıştığı tahmin ediliyordu, ancak şirketin şu anda otonom yazılım inşa etmeye odaklandığı düşünülüyor. Bloomberg Televizyonu'ndaki röportajda Cook'un, sonuç olarak Apple'ın kendi otomobilini üretip üretmeyeceğini açıklama konusunda tereddür yaşadığı da açık bir şekilde görülebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28497 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, otonom araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim