Anlık Bildirim

Samsung’un toplam faaliyet karı son olaylardan etkilenmiyor

Patlamaya başlayan Galaxy Note 7 modelleri Samsung’un mobil bölümünü olumsuz etkilese de diğer bölümlerin katkısıyla genel faaliyet karı anlamında tablolar beklentileri karşılıyor.

Galaxy Note 7 modelinin yanma sorunları ile başlayan satışların durması ve akabinde ürün değişim süreci, firmayı oldukça yordu. Herkesin en çok merak ettiği konu yılın ikinci yarısındaki mali tabloların sorundan nasıl etkileneceği. İlk gelen bilgiler en azından yılın üçüncü çeyreğinde mali tabloların olaylardan etkilenmeyeceği yönünde.

Tablolar

Firmanın yaptığı açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde firmanın faaliyet karı beklentisi 7 milyar dolar. Önceki çeyrekte faaliyet karı 7.2 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Yıl bazında yüzde 6 civarında yükseliş ön görülürken, beklentiler de karşılanmış oldu.

Elbette beklentiler karşılandığı için işin arka planı biraz karanlıkta kalıyor ancak telefon değişim süreci firmaya oldukça pahalıya mal olacak. Toplam zararın yaklaşık 1.8 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor ancak bu rakam yıl sonuna kadar yayılacak. Bu bakımdan üçüncü çeyreğe yansıyan zarar muhtemelen yarı yarıya olacak.

Diğer taraftan yarı iletken bölümü ve ekran bölümü üçüncü çeyrekte iyi işler yaptı. Bunların elde ettiği faaliyet karı sayesinde mobil bölümün zararı karşılanmış oldu. Böylece mali tablolarda yükseliş ortaya çıktı. Bununla birlikte son çeyrekte mobil bölümün faaliyet karının yıl içerisindeki en düşük seviyesine gerileyeceği tahmin ediliyor. Yani aslında yanma problemi olmasaydı Samsung’un faaliyet karı belki de tarihindeki en yüksek seviyeye çıkacaktı.

Süreç içerisinde Samsung’un hisselerinin düşüşe geçtiğini görmüştük ancak faaliyet karı beklentilerinin karşılanacağı açıklaması ile birlikte bu yılın en yüksek seviyesine çıkmış durumda.

Pek çok otorite bahse konu problem sonrasında Samsung’un Note 7 modelini yeni bir isimlendirme altında elden geçirerek piyasaya sürmesini veya Galaxy S8 lansmanını öne çekmesini bekliyordu. Görünen o ki firma satışlara kaldığı yerden devam ediyor ve herhangi bir değişiklik de söz konusu değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3182 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim