Anlık Bildirim

Şaşırtan araştırma: Kulaklık pazarının lideri Apple

MIDiA Research tarafından yapılan yeni bir araştırma Sony, Bose ve Sennheiser gibi devleri geride bırakan Apple'ın kulaklık pazarında lider olduğunu gösteriyor...
Kulaklık denildiğinde akla ilk olarak Bose, Sennheiser, Audio Technica ve Sony gibi markalar gelir ve muhtemelen Apple hiç kimsenin aklının ucundan bile geçmez. Ancak MIDiA Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre Apple kulaklık pazarında lider konumda.
Nasıl yani diye sorabilirsiniz fakat bu kısmen Apple'ın her iPhone'un kutusuna dahil ettiği ücretsiz EarPods kulaklıklar sayesinde mümkün olmuş gibi görünüyor. Ayrıca ilk çıktığında alay konusu olan ancak daha sonra son derece popüler bir aksesuar haline gelmeyi başaran AirPods da bunda önemli bir etken.

Beats'in satın alınması da etkili oldu

Bunun yanı sıra Apple'ın Beats'i satın alması da bu liderlikte önemli bir role sahip. Üç kulaklığın birleşmesi Apple'ı yüzde 24 pazar payıyla sektör lideri haline getiriyor. Cupertinolu teknoloji devinin hemen arkasında ise yüzde 22'lik pazar payı ile Sony var.
Listenin üçüncü sırasında ise Panasonic yer alıyor. ABD merkezli Bose kendine dördüncü sırada yer bulurken daha çok moda/tasarım odaklı bir kulaklık markası olan Skullcandy'nin beşinci sırada olduğunu görüyoruz. Söz konusu araştırmanın doğruluğu hakkında kesin konuşmak zor ancak sonuçların kesinlikle şaşırtıcı olduğunu söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18119 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
earpods, airpods ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim