Anlık Bildirim

Sevimli elektrikli otomobil Microlino 100 milyon euroluk ön sipariş aldı

BMW'nin Isetta modelinden ilham alınarak tasarlanan elektrikli otomobil Microlino, sekiz bin ön sipariş adetine ulaştı. Ön siparişlerin toplam değeri ise 100 milyon euronun üstünde.

Sevimli elektrikli otomobil Microlino 100 milyon euroluk ön sipariş aldı Tam Boyutta Gör
 

Köklü otomobil üreticileri mevcut otomobillerini elektrikli hale getirmeye çalışırken elektrikli otomobil sektöründen pay almak isteyen yeni girişimler daha farklı yaklaşımlara sahip. Bu girişimlerden biri de İsviçreli Micro Mobility Systems şirketi. BMW'nin ikonik Isetta modelinden ilham alarak Microlino isimli elektrikli otomobili tasarlayan şirket bir elektrikli otomobil için son derece başarılı ön sipariş adetine ulaştı. Sekiz binin üzerinden ön sipariş toplayan şirket böylece, sipariş verenlerin aracı alması halinde, en az 100 milyon euroyu kasasına koymayı planlıyor.


Fiyatı 12 bin euro 

1950'lerde popüler olan Isetta tasarımını yenilikçi bir anlayışla kullanıcılara sunmak isteyen ve aynı zamanda karbon emisyonunu ortadan kaldırmak isteyen şirket, 12 bin euroluk fiyat etiketiyle Microlino'yu geçtiğimiz ayın başında kullanıcı karşısına çıkarmıştı. Avrupa'daki pek çok elektrikli motosikletten pahalı olsa da elektrikli otomobillere karşı ucuz ve sevimli bir alternatif olan Microlino tıpkı Isetta gibi aracın ön kısmından açılan bir kapıya ve iki yolcu taşıma kapasitesine sahip.


 

Yıllık beş bin adet Microlino üretmeyi planlayan şirket, aracın Avrupa'da satışa sunulabilmesi için geçtiğimiz günlerde onay aldı. Ekim ayında ilk Microlino üretimini İtalya'da başlatacak olan şirket kullanıcılara 8 kWh'lık ve 14,4 kWh'lık olmak üzere iki batarya paketi sunuyor. Şirketin açıkladığı verilere göre kullanıcılar küçük batarya paketini tercih ederse Microlino'larını şarj ettikten sonra 126 kilometre mesafe katedebilecek. Büyük bataryanın sunduğu menzil ise 202km. Ulaşabileceği maksimum hız 90 km/h olarak belirlenmiş durumda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10028 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microlino, elektrikli otomobil ve
2 etiket daha BMW isviçre
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim