Anlık Bildirim

Siri'deki açık iPhone'lardaki verilere erişim imkanı sağlıyor

Apple'ın sanal asistanı Siri'de keşfedilen önemli bir açık, şifre girmeye gerek kalmadan iPhone'lardaki kişi listesi ve fotoğraflara erişim imkanı veriyor. Etkilenen modeller haberimizde...
iPhone'un sanal asistanı Siri üzerinde bir açık keşfedilmiş durumda. Bu hatayla birlikte iPhone'u eline alan herhangi biri, şifre korumalı kilit ekranını geçmeye gerek kalmadan kişi listesine veya fotoğraflara erişebiliyor. Güvenlik açığı, Twitter, Kişiler ve Fotoğraflar uygulamaları, Siri arama entegrasyonuna izin verecek şekilde yapılandırılmış Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini etkiliyor.
Hatayı görmek için Siri'yi açın ve Twitter araması yapmasını isteyin. Arama sonuçları rehberde bulunan verileri içeriyorsa, bir e-posta adresi gibi, 3D Touch kullanarak "Var Olan Kişiye Ekle" seçeneğine dokunun. Bu adımlar sadece kişiler listesini ekrana getirmeyecek aynı zamanda telefonunuzdaki fotoğraflara erişim imkanı da verecek.
Siri'nin Twitter ve Fotoğraflar entegrasyonunu devre dışı bırakarak bu durumun oluşmasını önleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Ayarlar > Twitter menüsüne gidip Siri'yi kapatmak. Bunu tamamladığınızda Ayarlar > Gizlilik > Fotoğraflar bölümüne dönün ve Siri'yi tekrar devre dışı bırakın. Alternatif olarak, Siri'nin kendisini tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Aşağıda yer alan videoda, açığın nasıl istismar edilerek kişiler ve fotoğraflara erişim verebileceğini görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4981 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
siri, açık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim