Anlık Bildirim

Şok iddia: AMD Polaris ertelendi

Henüz ne bir görsel ne de bir isim sızıntısı mevcut. AMD’nin Polaris tabanlı Radeon ekran kartları halen gizemini koruyor. Peki bu kartlar ne zaman kendisini gösterecek?

Nvidia’nın Pascal tabanlı GeForce GTX 1000 serisini duyurmasının ardından gözler AMD cephesine çevrildi. Polaris tabanlı grafik mimarisi konusunda beklentileri artıran AMD’nin, tüketicilere kötü bir sürpriz yapabileceği konuşuluyor.

Donanım sitelerinde gün yüzüne çıkmaya başlayan iddialara göre, Polaris tabanlı ekran kartlarının 850MHz saat frekansı üzerine çıkmasında sorunlar yaşanıyor ve halen test aşamasının devam ettiği belirtiliyor. Kartları 14nm FinFET süreci ile üretecek GlobalFoundries tarafında bazı teknik aksaklıkların yaşandığı bildirilirken, en erken yaz sonlarında yeni kartları görebilme ihtimalimiz var.

Bu iddialara en büyük destek olarak pek çok üreticinin Computex 2016 fuarında yeni bir ürün tanıtmayacak olması gösteriliyor. Bugüne kadar AMD’nin üretici ortaklarına gösterdiği tek bir referans Polaris ekran kartı var ve o da, orta seviye fiyatlandırma ile Radeon R9 390/390X ekran kartlarına denk bir performans sunabiliyor. Ayrıca AMD’nin ay sonunda Çin’de yapacağı özel etkinlikle ilgili konuşma yasağı olduğu ve en erken Haziran ayı sonlarında bu yasağın kalkacağı iddia ediliyor.

Diğer taraftan Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartının, bir iki ay öncesinden görsellerinin sızmaya başladığını hatırlıyoruz. Hatta isimlendirme ve kartların genel özellikleri de net bir şekilde internete sızdırılmıştı. AMD Polaris tarafında ise ne bir görsel ne de isim sızıntısı mevcut değil.

Elbette bunlar sadece iddiadan ibaret ve henüz AMD tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok ancak Polaris tabanlı ekran kartlarının zamanına ilişkin de yapılmış bir açıklama yok. Bu da, iddiaların gerçek olabileceği tedirginliğini yaşatıyor. Şu an için beklemekten başka yapacak bir şey yok. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6627 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd polaris ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim