Anlık Bildirim

Son şemalar sızdı: iPhone 8, iPhone 7s ve iPhone 7s Plus seri üretimde

Apple'ın bu yıl çıkarmayı planladığı 3 yeni iPhone modeli artık son şeklini aldı. Sızdırılan şemalar seri üretime girdiği söylenen cihazların tasarımlarını ortaya koymuş durumda.
Seri üretime girdiği belirtilen iPhone 8 şeması
Apple, şirketin amiral gemisi ürününün 10. yıldönümüne özel bir versiyon da dahil olmak üzere bu yıl 3 yeni iPhone modeli duyurması bekleniyor.
Şu ana kadar pek çok detay sızdırılmış olsa da, Touch ID sensörünün konumuyla ilgili spekülasyonlar da dahil olmak üzere yeni nesil iPhone'la ilgili bir takım çelişkili söylentiler var. Bazı sızıntılar Galaxy S8'de olduğu gibi telefonun arka paneline yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusunu ortaya koyarken, kimileri de ekranın altına yerleştirilmiş sensöre sahip yeni bir teknolojiyle geleceğini gösterdi.
Bu da, kullanıcıların parmak izlerini tıpkı mevcut nesildeki gibi taramasının mümkün olacağı ancak bu işlemin fiziksel bir Home butonu olmadan gerçekleşebileceği anlamına geliyor. Bu yüzden kayıtlı parmakla ekrana dokunmak yeterli olacak. Bu teknolojiye Samsung'un S8 serisinde yer vereceği söyleniyordu ancak hazır olmaması nedeniyle kullanılamadı. Ancak önümüzdeki aylarda Galaxy Note 8'de görme ihtimalimiz son derece yüksek.

Touch ID ekranın altına gidiyor

@VenyaGeskin1 tarafından kısa süre önce sızdırılan şemalar, Apple'ın gerçektende 3 farklı iPhone modeli hazırladığını ortaya koyuyor. Bunlardan ikisini bu çizimlerde görebiliyoruz. Şirket iPhone 7s Plus ve standart iPhone 7s'in yanı sıra OLED ekranlı bir iPhone 8 çıkaracak.
iPhone'un 10. yıla özel sürümünün 5.8 inç ekran ve çerçevesiz bir gövde dahil olmak üzere yeni bir tasarıma sahip olma ihtimali yüksek. Bununla birlikte, cihaz boyutunun ince çerçeveler sayesinde mevcut iPhone 7'ye yakın olması bekleniyor.
Yeni sızıntıya göre iPhone 8, 143.4 x 70.77 x 7.51 mm ölçülerinde ve arka panele dikey olarak yerleştirilmiş çift kamera özelliğine sahip olacak. Şemada Touch ID'yi görebileceğimiz bir yer yok ki bu muhtemelen ekranın altına gömüldüğünü gösteriyor.
Seri üretime girdiği belirtilen iPhone 7s Plus şeması
İkinci şemada ise 158.38 x 78.1 mm ölçülerindeki iPhone 7s Plus yer alıyor. Cihazın mevcut modelden çok ince farklılıklarla ayrılacağını ve aynı çerçeveleri korumaya devam edeceğini söyleyebiliriz. Piyasadaki mevcut iPhone 7 Plus'ın 158.2 x 77.9 mm boyutlarında olduğunu ekleyelim.
Şüphesiz ki lansmanın yıldızı 10. yıla özel modeli olacak ve eğer bu şemalar gerçekse iki önemli konuya açıklık getirdiğini söyleyebiliriz. iPhone 8'de parmak izi sensörü ekranın altına yerleştirilecek ve iPhone 7s/iPhone 7s Plus da mevcut modeller üzerinde hafif yükseltmelerle gelecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18006 kez okundu.
31 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çizim, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim