Anlık Bildirim

Sony Mobile, my Xperia servisini kapattı

Sony Mobile, kayıp cihazların bulunmasına yardımcı olan my Xperia servisini sessiz sedasız kullanımdan kaldırdı. Şirket kullanıcılara Google'ın Cihazımı Bul servisini kullanmalarını öneriyor.
Apple'ın akıllı telefonları için "iPhone'umu Bul" özelliğini sunmasıyla birlikte diğer üreticilerin de kendi cihazları için benzer servisleri hayata geçirdiklerini gördük. Sony 2013 yılında müşterilerine cihazlarını kaybetmeleri durumunda kullanabilecekleri "my Xperia" web servisini sunmuştu. Böylelikle Xperia sahipleri telefonlarını kaybettiklerinde my Xperia"'yı kullanarak bulabiliyorlardı. Ancak görünüşe bakılırsa Sony servisi kapatma kararı almış.
Bu durum Sony Mobile forumlarındaki bir Xperia temsilcisi tarafından da doğrulandı. Kendisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada "my Xperia servisi ve my Xperia Koruması Xperia XZ Premium'dan itibaren kullanımdan kaldırıldı, bu nedenle artık cihazların ayarlar menüsünde yer almıyor. Bunun yerine cihazınızın yerini bulmak veya uzaktan kilitlemek için Google'ın "Cihazımı Bul" servisini kullanabilirsiniz" dedi.
Sony'nin de belirttiği gibi kullanıcılar artık kayıp cihazlarını bulmak için Google'ın servisini kullanabilecekler. Her iki servis de birbirine oldukça benzediği için Xperia sahiplerinin pek de yabancılık çekeceği söylenemez. Öte yandan Sony'nin kendi servislerini kapatması üzücü. Şirketin bu tür servislere odaklanmak yerine kaynaklarını daha akıllıca kullanarak diğer alanlara konsantre olmak istemiş olabileceği düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim