Anlık Bildirim

Sony'nin Android TV'lerine AirPlay 2 ve HomeKit desteği geliyor

Sony, CES 2019 fuarı kapsamında önemli bir duyuru yaparak bazı televizyonlarının AirPlay 2 ve HomeKit ile uyumlu olacağını açıkladı. İşte Apple'ın teknolojilerini destekleyecek Sony TV'lerin listesi.
Japon teknoloji devi Sony, CES 2019 fuarında Z9G Serisi 8K LCD, A9G Serisi OLED ve X950G 4K LCD televizyonlarının Apple’ın AirPlay 2 protokolünü destekleyeceğini açıkladı. Şirket bu modellerin aynı zamanda HomeKit platformuyla da uyumlu olacağını söyledi.
AirPlay 2 ile, iOS ve macOS kullanıcıları Apple marka telefon, tablet veya bilgisayarlarındaki müzik, video ve fotoğrafları Sony TV'lerinde kolayca yayınlayabilecekler. Aynı şekilde cihazlarının ekranını da televizyonlarına yansıtmaları mümkün olacak.

AirPlay 2 desteği birçok markaya geliyor

HomeKit desteği Sony TV sahiplerinin televizyonlarını HomeKit sahnelerine ve otomasyonlarına ekleyebilmelerine olanak sağlayacak. Siri entegrasyonu sayesinde de sanal asistandan TV'de içerik oynatmasını isteyebilecekler.
Burada ilginç olan şey ise Sony’nin TV platformunun Android TV'yi temel alması. Yani bu da Android’in artık Apple akıllı telefonlardan ve bilgisayarlardan içerik oynatabildiği anlamına geliyor.
CES 2019'un başlamasından bu yana Samsung, LG ve Vizio gibi dev şiretler AirPlay 2'yi desteklemeyi planladıklarını açıklamıştı. Son olarak bunların arasına Sony de katılmış oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8864 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, televizyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim