Anlık Bildirim

Sosyal Medyaya Veli İzni Şartı

Avrupalı parlamenterlerin bugün görüşmesini yaptığı sosyal medyaya veli izni konusu yarın sonuçlanacak. Sonuçlara göre 16 yaşından küçükler veli izni ile sosyal medya kullanabilir.
Yarın sonuçlanacak olan parlamenterlerin görüşmesinde onay çıkarsa yarından itibaren 16 yaşından küçük çocukların Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram gibi sosyal ağları kullanabilmesi için veli izni gerekecek.
Sosyal Medyaya Veli İzni Şartı
 
Avrupa Parlamentosu bugünlerde bir yasa değişikliği üzerinde çalışıyor. Birçok sosyal medya şirketinin ve çocuk koruma uzmanlarının karşı çıktığı bazı yasalarda değişikliğe gidilmesi düşünülüyor. Son dakika değişiklik önergesine göre "16 yaşından küçük bir çocuğun özel verilerinin işleme konması, velilik sorumluluğu bulunan kişiler tarafından izin verilmediği sürece yasa dışı kabul edilir" denildi. Yani 16 yaşından küçük bir bireyin sosyal medya kullanması ve bu sosyal ağların bilgilerini kullanmak istemesi sürecinde veli izninin şart koşulacağı bildirildi.

Komiteye göre sosyal ağlar gençlerin birçoğunu eğitimsel ve sosyal fırsatlardan mahrum bırakıyor ve tehlikeli bulunuyor.  Bazı uzmanlara göre sorunlu ergenlik geçiren kişilerin sosyal ağları kullanması daha da ciddi tehlike yaratabiliyor. Uzmanların ve komitenin fikirlerinin yanı sıra bu işten para kazanan sosyal medya şirketleri ve bu şirketlerin avukatları aynı görüşte değil. Onlara göre bu yasa, sosyal medya sitelerini denetleme konusunda işleri zorlaştıracak. Yasanın onay kararı yarın çıkacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4746 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sosyal ağlar, sosyal ağ ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim