Anlık Bildirim

Spotify, aile üyeliği için adres istemeye başladı

Aile üyeliğinin suiistimal edilmesinin önüne geçmek isteyen Spotify, konum tabanlı olarak kullanıcıların adreslerini doğrulamaya başladı. Şimdilik çözüm kısıtlı test aşamasında.

Son dönemde çevrim içi müzik hizmetlerinden abonelik tabanlı çalışan pek çok sisteme kadar aile üyeliği kabul görmeye başladı. Birden fazla kişinin daha uygun fiyatlarla hizmeti kullanmasını sağlayan aile üyeliğinin suiistimal edilmesine yönelik tedbirler artıyor.

Deneme amaçlı başladı 

ABD ve Almanya’da yaşayan bazı kullanıcılar Spotify’ın mail yoluyla kendilerine ulaşarak adreslerini GPS üzerinden doğrulamasını istediğini ifade ediyor. Özellikle kişisel verilerin gizliliği odaklı eleştiriler yapılsa da Spotify bu stratejiyi sürdürecek gibi.

Normalde Spotify aile üyeliği 6 kişiye kadar 20.99TL fiyat etiketine sahip. Aile üyelerinin aynı adreste ikamet etmesi şart. Bu sözleşmede yer verilen bir madde. Elbette aile üyeliği satın alarak diğer bireylerin hesaplarını başka kişilere kullandıran kullanıcılar olduğu biliniyor. Böylece al-sat şeklinde aile üyeliğinden para kazanma durumu ortaya çıkıyor. Diğer taraftan SPotify cephesinde zarar söz konusu.

Spotify aile üyeliğinin suiistimal edilmesini engellemek için bazı tedbirler alacağını daha önceden dile getirmişti. Adres doğrulama ve sonrasında uygulamayı kullanan cihazlar üzerinden kontrol etme bunun ilk aşaması. Bu durumda aynı ailede olup ta başka adreslerde yaşayan bireylerin durumu ne olacak belli değil.

Şimdilik deneme aşamasında olan adres doğrulama çözümünün yaygın olarak kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Gelen eleştiriler ile birlikte Spotify geri adım atabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9610 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, spotify family plan ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim