Anlık Bildirim

Stanford'un geliştirdiği sürücüsüz otomobil saatte 190 kilometre hızı aşabiliyor

Son dönemin en revaçta teknolojilerinden birisi olan sürücüsüz otomobillere Stanford Üniversitesi de el attı. Araştırma grubunun modifiye ettiği Audi otomobil saatte 190 km hızı aşabiliyor.
Teknoloji devleri sürücüsüz otomobilleri yola çıkarabilmek için oldukça büyük bir efor sarf ediyorlar. Stanford Üniversitesi araştırma grubu ise olaya biraz daha farklı yaklaşarak sürücüsüz araçları yarış pistine çıkarmayı tercih ediyor. Audi markalı otomobili modifiye ederek Shelley adını veren araştırma grubu dünyanın en hızlı otonom araçlarından birisine imza atmış durumda.

Saatte 120 MPH (Yaklaşık 194 km/saat) hıza ulaştığı belirtilen araç pist koşulları için özel olarak geliştirildi. Virajların bulunduğu yere göre hızını otomatik ayarlayabilen Shelley, bu sayede pistin her bölümünden en hızlı şekilde geçmeye çalışıyor. Alınan sonuçların ortalama bir yarış pilotuyla eşit seviyede olduğu belirtilirken teknolojinin hızlı gelişimi otonom araç yarışları konusunu da akıllara getirmiyor değil. 
Muhtemelen önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde teknoloji devlerinin özel olarak geliştirdiği otonom yarış araçlarını pistte birbirleriyle yarışırken izleyebileceğiz. Shelley'nin performansını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim